Dünya
  • 7.8.2022 22:29

Biden'ın karantinası sona erdi

ABD Başkanı Joe Biden’ın, bu sabah yapılan Kovid-19 testinin negatif çıkmasının ardından karantinasının sona erdiği bildirildi. Biden, "18 gün aradan sonra temizim" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden uzun süredir koronavirüs ile mücadele ediyordu.

Dün yaptırdığı koronavirüs testinin negatife döndüğü bilinen Biden'ın sağlık durumuna ilişkin yeni bir paylaşım yapıldı.

Doktoru Kevin O’Connor tarafından yapılan açıklamada, dünkü negatif test sonucundan sonra bu sabah yapılan Kovid-19 testinin de negatif çıktığı kaydedildi.

Karantina bitti

Karantinanın son erdiği belirtilirken Biden'ın güvenle, halkla temaslarına ve başkanlık seyahatlerine geri döneceği ifade edildi.

"18 gün aradan sonra temizim"

Doktorunun açıklamasından sonra Delaware’deki yazlığına hareket etmek için Beyaz Saray'dan ayrılan Biden, basın mensuplarına kendisini iyi hissettiğini belirterek, "18 gün aradan sonra temizim." dedi.

 

Biden ın karantinası sona erdi #1

 

Biden'ın koranavirüs testi ilk olarak 22 Temmuz'da pozitif çıkmıştı

Başkan Biden'ın dün yapılan Kovid-19 testi negatif çıkmış ancak doktoru, "İhtiyaten tedbirli olmak için ikinci testi negatif çıkana kadar Başkan sıkı izolasyon önlemlerine devam edecek." demişti.

Kovid-19 testi ilk olarak 22 Temmuz'da pozitif çıkan Biden, 5 günlük Paxlovid ilacı ile yapılan tedavinin ardından testlerin negatif çıkması üzerine 27 Temmuz’da işinin başına dönmüştü.

Doktor O'Connor, Kovid-19 tedavisinde "Paxlovid" isimli ilacı kullanan hastaların küçük bir kısmında testlerin tekrar pozitife dönme durumu olduğuna işaret ederek, Biden'a da sık sık test yaptıklarını aktarmıştı.

AA'nın haberine göre; 30 Temmuz’da yapılan test sonucunun yine pozitif çıkması üzerine Biden tekrar karantinaya alınmıştı.

Güncellenme Tarihi : 7.8.2022 20:30

İLGİLİ HABERLER