Spor
  • 4.7.2024 22:00

Bild'in Merih Demiral'e 2 maç ceza haberi yalan çıktı

Almanların Türk düşmanı gazetesi Bild, az önce manşetten yaptığı haberinde Merih Demiral'in UEFA tarafından iki maç ceza aldığı idida edilmişti.
Bild haberinde; "UEFA'dan sert hamle! BILD'in edindiği bilgilere göre, Türk profesyonel Merih Demiral (26), iki Avrupa Şampiyonası maçı cezalısı olacak. Savunma oyuncusunun son 16 turunda Avusturya'ya (2-1) attığı golün ardından kurt selamı vermesi gerçek bir skandala yol açtı." dedi.
Bild şöyle edvam etti; "Çünkü selamlama aşırı sağcı bir hareket olan “Bozkurtlar”ın bir el işareti ve sembolüdür. Örgüt yıllardır Almanya Anayasayı Koruma Dairesi tarafından izleniyor.

Avrupa Şampiyonası sırasında tribünlerde ve sahada siyasi mesajlar yasaktır. Demiral'in iki maç cezalı olması, Hollanda'ya karşı çeyrek final (Cumartesi saat 21.00) ve olası bir yarı final maçını kaçıracağı anlamına geliyor."

BİLD'İN HABERİ YALAN ÇIKTI

Bild'in haberi baştan sona uydurma e yalan çıktı. Bir açıklama yapan TFF, UEFA'ya yarın sabah savunma vereceklerini belirterek, “Daha bizden istenen savunma verilmedi. savunmamız alındıktan sonra karar verilecek” açıklaması yaptı.

Alman basınından Bild, UEFA'nın Merih Demiral'a 2 maç ceza verdiğini yazmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, bu haberi "Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, “Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi” şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır." sözleriyle yalanladı.

SON DAKİKA HABERLERİ: Alman basınından Bild, UEFA'nın Merih Demiral'a 2 maç ceza verdiğini yazmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, bu haberi "Bild Gazetesi kaynak gösterilerek, "Merih Demiral'a UEFA tarafından 2 maç ceza verildi" şeklinde yayınlanan haberler gerçeği yansıtmamaktadır. Yarın sabaha kadar savunma süremiz bulunmaktadır." sözleriyle yalanladı.
 

 

Güncellenme Tarihi : 4.7.2024 22:20

İLGİLİ HABERLER