
Bilerek düşük gösterdiler!.. Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu gaz 320 milyar değil 1 trilyon metreküp
Türkiye'nin bulduğu gaz 1 trilyon metreküpün üzerinde
Adının verilmemesini isteyen bir cumhurbaşkanı kaynağı, Türkiye'nin Karadeniz'deki doğalgaz keşfinin 1 trilyon metreküpün üzerinde olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaynağı adım adım açıklamayı planladığını söyledi.
Türkiye geçen ay Batı Karadeniz kıyılarında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfettiğini duyurdu. Reuters daha önce bulgunun 800 milyar metreküp olduğunu bildirmişti. Türkiye Enerji Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın merakla beklenen haberi kamuoyuna vermesinin ardından, mevcut gaz yatağının altında daha fazla kaynak tutabilecek üç katman daha olduğunu söyledi. Hükümete kapalı bazı Ankara merkezli çevreler, "şimdilik" ilan edilmeyen önemli miktarda doğrulanmış keşiften bahsediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da defalarca, yakında daha fazla güzel haberin açıklanacağını söylüyor.
Ankara merkezli ekonomist Murat Yazgan, finansal olarak da kulağa mantıklı geldiğini söyledi. Yazgan, "Finansal olarak Türkiye'ye fayda sağlayacak ve Türkiye'nin uzun süredir devam eden ticaret açığı sorununu azaltacak haberlerin sayısı, yabancı yatırımcıların dikkatini Türkiye üzerine çekecektir" dedi.
Türkiye'nin cari işlemler açığı, Dolar başına 7,50 tarihi düşük civarında seyreden liranın daha da değer kaybetmesine neden oluyor. Ekonomistler, Tuna-1 lokasyonunun gelişimi başlar başlamaz, yatırımcıların Lira'nın geleceğini satın almaya başlayacağını ve bunun da biraz istikrar ve Lira'nın değer kazanmasını sağlayacağını söylüyor. Ekonomist Yazgan, "Gelecek senaryoları düşünüldüğünde Türk Lirası en iyi uzun seçeneklerden biri" dedi.
Güncellenme Tarihi : 12.9.2020 11:42