Bingöl Çır Şelalesi
Bingöl Çır Şelalesi
Çir şelalesi İlimiz merkez ilçesi ılıca nahiyesine bağlı Uzundere köyünde bulunmaktadır. Çir taşı ismiyle anılan bir kayalıktan yüzme metreye kadar yükselmek akabinde de elli metreden aşağı düşerek göz zevki meydana getirmektedir. Tamamı ile doğal bir şelaledir. Tabiatın bu ilimize güzel bir armağanıdır.
Su adeta kavisli ve ahenkli bir şekilde şırıldayarak düşmesi burayı gezip görenlerde büyük bir hayranlık uyandırmakta ve tekrar görme azmini de kamçılamaktadır. Bu şelalemizin çevresi de eşsiz bir tabii güzelliğe ve doğal bitki örtüsüne sahiptir. Huzur ve akustiğin yan yana olduğu bu mekanda piknik yapabilir gezmeye ve her türlü doğa sporlarını yapmaya gidebilirsiniz. Burasının sunduğu en önemli avantajlardan birisidir. Bu anları ölümsüzleştirerek fotoğraf çekmek de size kalmış.
Ulaşım
İnternetten ve yazıhanelerden Bingöl uçak bileti temin edebilirsiniz. Belli başı büyük havaalanlarından direk olmasa da aktarmalı olarak seyahat etmeniz her zaman mümkün. İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya'dan hareketle hem ucuz hem kaliteli hem de zamandan olağanüstü tasarruf edebilirsiniz. Havayoluyla ulaşım gayet temiz, sağlıklı ve pratiktir.
Bingöl otobüs bileti kavşak illerimizde ve büyükşehirlerimizde her gün araç kalkmaktadır. Fiyatlar gayet uygun olup memleket, aile, turistik gibi her türlü ziyaret edebilmek için makul seviyededir.
İlimiz Hakkında
İlimizin merkez hariç yedi adet ilçesi bulunmaktadır. Bunları sayacak olursak Solhan, Kiğı, Karlıova, Yedisu, Adaklı, Genç, Yayladere ilçelerinden oluşmaktadır. 2015 yılı verilerine göre nüfusu 267000 kişidir. İlimiz Doğu Anadolu Bölgesinde bulunmakta olup üniversite bulunmaktadır.
Tarihi Yerler
Tarihi ve turistik olarak inceleyecek olursak bu ilimiz çok zengin tarihi ve kültürel mirasa sahiptir. Bunu da zaten yapıtlarıyla göstermektedir. İlk olarak Yüzen Ada Solhan ilçesinde bulunmakta olup ismi gibi karadan bağımsız hareket etmektedirler. Genç ilçesinde Kral Kızı kalesi Pers kralı söylentilere göre kızı Dano şerefine bu kaleyi yaptırmıştır. Buban Bacaları rüzgar, akarsu gibi doğa olayları neticesinde oluşmuş; doğal bir güzelliktir. Zağ Mağaraları Solhan Muş karayolunda bulunmakta olup Roma İmparatorluğu zamanında baskı gören Hristiyanlarca yapıldığı tahmin edilmektedir. İçerindeki Vank kilisesi çok meşhurdur. Kiğı kalesi çok sarp yüksek ve dağlıktır. Ortaçağ mimarisinden etkilendiği belirlenmiştir. Ilıca Kaplıcaları
Spor ve Sağlık
Termal tesisleri merkezde Erzurum karayolu yirminci kilometrededir. Sağlık turizmi açısından çok faydalı olan bu kaplıcalar yol kenarında olması dolayısıyla ulaşıma da uygundur. Hasarek Kayak Merkezi ,Yolçatı Kurucadağ Kayak Merkezi, Abdülkadir Sarı dinlenme Parkı Muş karayolu beşinci kilometrededir. Piknik için son derece elverişlidir.
Güncellenme Tarihi : 24.2.2019 16:01