Gündem
  • 19.1.2022 12:07

Bolu Dağı'nda çok sayıda TIR kaydı! Ankara yönü ulaşıma kapandı!

Özellikle Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz'de etkili olan kar yağışı dolayısı ile vatandaşlar trafikte zor anlar yaşadı. Bolu'da Doğu Gişeleri ile Yeniçağa arasında yoğun kar yağışı ile buzlanma sonrası çok sayıda TIR kaydı. Kayan TIR'lar Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünü ulaşıma kapattı.

Kar yağışının yoğun şekilde etkili olduğu Bolu'da bazı araçlar yolda kaldı. TEM Otoyolu ve D-100 yolunda; Kızılay ekipleri yolda kalan araçlarda bulunan vatandaşlara kek ve meyve suyu dağıttı. Kızılay, 230 kişiye kek, meyve suyu, su, bisküvi ve ihtiyacı olanlara bebek bezi verdi. Kar yağışının devam ettiği bölgede ekiplerin yardım çalışmaları devam ediyor.

KARADENİZ'DE KAR ESARETİ; 1644 KÖY VE MAHALLE YOLU KAPANDI, OKULLAR TATİL

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta ise eğitime ara verildi.

ARTVİN-ARDAHAN YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Artvin’de kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sabah saatlerinde yeniden yağmaya başlayan kar yağışı nedeniyle Artvin-Ardahan karayolu Varyant mevkiinde kar yağışı nedeniyle ağır tonajlı araçlar yolda kaldı.

Çift şerit olan karayolu ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan tırlar iş makinelerinin yardımıyla çekilmeye çalışılırken, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından karayolu kontrollü olarak ulaşıma açıldı.

GAZİANTEP - KAHRAMANMARAŞ KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Gaziantep - Kahramanmaraş yolu dünden itibaren etkili olan kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle geceden itibaren ulaşıma kapandı. Yolda mahsur kalan yaklaşık iki bin kişi kurtarılırken, yüzlerce kişi ise kurtarılmayı bekliyor.

SERTAVUL GEÇİDİ'NDE ZİNCİRSİZ ARAÇ GEÇİŞİNE İZİN VERİLMİYOR

Akdeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi'nde dünden bu yana yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

ELAZIĞ’DA YOĞUN KAR NEDENİYLE AĞIR TONAJLI ARAÇLARIN ÇEVRE İLLERE GEÇİŞİ YASAKLANDI

Elazığ’da yoğun kar yağışının ardından ağır tonajlı araçların çevre illere geçişi bir süre yasaklanırken, binek araçların ise kar lastiği ve zincir ile kontrollü bir şekilde geçişlerinin olacağı bildirildi.

AFYONKARAHİSAR’DA KARLA MÜCADELE DEVAM EDİYOR

Olumsuz hava koşullarının hüküm sürdüğü Afyonkarahisar’da, İl Özel idaresi ekipleri yaklaşık 250 köy yolunda karla mücadele ederken, ekiplerin yol açma çalışmalarının yanı sıra yola kalan araçları da kurtardıkları belirtildi.

TAG OTOYOLU OSMANİYE BÖLÜMÜNDE ULAŞIMA KAR ENGELİ

Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolunun Osmaniye’nin Bahçe ilçesi ve Gaziantep’in Nurdağı ilçesi kısmı yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

KARDA YOLDA KALANLARA KUMANYA İKRAMI

ELAZIĞ’DA JANDARMA EKİPLERİ YOLDA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞIN İMDADINA YETİŞTİElazığ’da kar yağışından dolayı Palu ilçesine bağlı Kayaönü köyünde mahsur kalan 5 vatandaş, jandarma ekipleri tarafından kurtarıldı.

ŞANLIURFA-ADIYAMAN KARAYOLU ULAŞIMI DURDU

Adıyaman-Şanlıurfa karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Onlarca araç yolda kalırken, sürücüler yetkililerden yardım istedi.

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde karda yolda kalanlara kumanya ikramında bulunuldu.

Güncellenme Tarihi : 19.1.2022 12:12

İLGİLİ HABERLER