Gündem
  • 11.6.2018 11:37

"Bunların bütün kavgası genel başkanlık için"

CHP’yi hedef alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gördük ki, bir ayda Muharrem de başımıza kesildi bir küçük Kılıçdaroğlu. Aslı bir yanda, çakması öteki yanda hepsini toplasan, bırakınız Türkiye’ye cumhurbaşkanı, CHP’ye bir tane genel başkan etmiyor. Bunların cumhurbaşkanlığı falan diye derdi yok. Bunların tek derdi seçimden sonra CHP Genel Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli ve Kocaeli mitinglerinde vatandaşlara hitap etti. CHP’nin cumhurbaşkanı adayı İnce’ye yüklenen Erdoğan, “Gördük ki, bir ayda Muharrem de başımıza kesildi bir küçük Kılıçdaroğlu. Daha doğrusu bu da çakma Kılıçdaroğlu. Aslı bir yanda, çakması öteki yanda hepsini toplasan, bırakınız Türkiye’ye cumhurbaşkanı, CHP’ye bir tane genel başkan etmiyor. Bunların cumhurbaşkanlığı falan diye derdi yok. Bunların tek derdi seçimden sonra CHP Genel Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı” dedi.

BAY MUHARREM İSTİFA EDECEK MİSİN?

İnce’nin eski söylemlerini de hatırlatan Erdoğan, şunları dile getirdi: “Onlar kendi içlerinde ne diyor? Birbirlerine ne söylüyorlar? Yenildin de yenildin. Şimdi Bay Muharrem sen birinci çıkamazsan istifa edecek misin? Allah’ın izniyle benim milletim seni de sandığa gömecek. Görünen köy kılavuz ister mi? İstemez. Benim milletim hizmet siyasetinden yanadır. Bay Muharrem daha çırak bile değil. Buna çok kızıyor. Senin Genel Başkanın bile ha keza öyle.”

PARTİSİ ONU BAŞINDAN SAVDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir tarafta 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmüş bir cumhurbaşkanı adayı ve onun partisi var. Diğer tarafta tek vaadi yıkmak, kapatmak, atmak, sökmek olan bir ana muhalefet adayı ve onun partisi var. Rozetini çıkartmakla tarafsız olduğunu sanıyor. Aslında o, yakasından partisinin rozetini çıkarmadı. Partisi onu başından savmak için sahaya sürdü” ifadelerini kullandı.

SENİN GİBİ İSKAMBİL ATMAYACAKLAR

İnce’nin, gündeme getirdikleri ‘Millet Kıraathaneleri’ projesini de anlamadığını kaydeden Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Bu adam öğrenememiş. Cello cello. Bunların hayatı yalan zaten. Bu kıraathanenin ne olduğunda haberi yok. Bay Muharrem, kıraathanenin manası şudur, okuma evi.. Bu kıraathanelerde kitaplar, internet olacak, kek, çay, kahve de olacak, gençlerimiz orada kitap okuyacaklar. Orada senin gibi iskambil atmayacaklar, senin gibi okey taşlarını sallamayacaklar.”

YALAN KONUŞMAYIN, DÜRÜST OLUN

Denizli’ye yapılacak yatırımlardan da bahseden Erdoğan, şöyle konuştu: “Denizli’ye şöyle şanına uygun bir yeni stadyum yapıyoruz. Bunun karşılığında da Denizlispor’u Süper Lig’de görmek istiyoruz. Eski stadı da millet bahçesine çeviriyoruz. Şehir hastaneleri projelerimiz arasında Denizli de var. Bay Kemal, Muharrem Efendi yalan söylüyor. Ne diyorlar fakir fukara sefil falan filan. Yalan konuşmayın dürüst olun.”

SANDIKLARI BOŞ BIRAKMAYIN!

24 Haziran’da meselenin, Türkiye’nin istiklali ve istikbali meselesi olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: “Her kim, 24 Haziran’ı hırslarının, öfkelerinin, kırgınlıklarının hesap yeri gibi görürse, sadece kendinin değil, evlatlarının da geleceğini tehlikeye atar. 24 Haziran’da sandıkları boş bırakmayalım. Sakın ola tatile gidip sandığı ihmal etmeyin. Nasıl olsa okullar kapandı deyip rehavete kapılmayın!

YENİ AKİT/DENİZLİ-KOCAELİ

Güncellenme Tarihi : 11.6.2018 11:40

İLGİLİ HABERLER