Gündem
  • 1.8.2024 11:42

Büyük skandal.. Trump'ın vurulduğunda gizli servisin dronu arızalandığı için havalanamamış

Trump'ın vurulmasıyla ilgili bir skandal daha ortaya çıktı… Miting öncesinde ve sonrasında görev yapan havadan alanı ve yakınlarını görüntüleyen Gizli Servis'in dronu, bilinmeyen bir sebeple arızalandığı için ne saldırı öncesi ne de saldırı sırasında havalananamış. Dron havalansaydı çatıdaki suikastçiyi çok rahat görecekti.
Bu olay bile suikastte derin devlet izlerine işaret ediyor..

Gizli Servis müdür yardımcısı Senato'ya Trump'ın vurulmasının 'Gizli Servis'in başarısızlığı' olduğunu söyledi

Trump’ın miting günü bant genişliği sorunlarıyla karşılaştı, diyor geçici müdür

Gizli Servis Direktörü Ronald Rowe Jr., Salı günü Senato'da yaptığı açıklamada, eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişiminin "Gizli Servis'in bir başarısızlığı" olduğunu ve yerel kolluk kuvvetlerinin bir hatası olmadığını itiraf etti.

Rowe'un itirafı, Gizli Servis ve araştırmacılar tarafından 13 Temmuz'daki silahlı saldırıdan bu yana en doğrudan suçluluk atamasıydı . Geçici müdür, Salı günü FBI Müdür Yardımcısı Paul Abbate ile birlikte Senato Yargı ve İç Güvenlik komitelerinin önüne çıktı.

Rowe , miting günü saldırgan Thomas Matthew Crooks'un kendi keşif uçuşunu gerçekleştirmesinden önce aktif olması gereken drone tespit sisteminin arızasını ayrıntılı olarak anlattı .

Araştırmacılar, drone sisteminin kamusal cep telefonu hizmetine bağımlı olduğunu ve bant genişliği sorunları olduğunu, bunun sonucunda sistemin saat . Saat 15:00 yerine. 15:20'de çevrimiçi olduğunu söylüyor.

Görüntüler, ABD Gizli Servis Direktörü Ronald Rowe Jr. ve FBI Müdür Yardımcısı Paul Abbate'nin, 30 Temmuz 2024'te Capitol Hill'de Cumhuriyetçi başkan adayı ve eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik suikast girişimine ilişkin ifadelerini sergilemek üzere ortaya çıkarılıyor. 

"Gizli Servis neden yerel bir hücresel şebekeye bağımlıdır? Gizli Servis'in bir yedek planı var mı?" diye sordu Senatör Chuck Grassley, R-Iowa.

TRUMP SUİKAST GİRİŞİMİ: METİNLER, MEMURUN THOMAS CROOKS'U ATEŞ ETMEDEN 90 DAKİKA ÖNCE FARKINDA OLDUĞUNU ORTAYA KOYUYOR

"Bu, saldırganın nihai sonucu nedeniyle bana çok fazla uyku kaybettiren bir şey. Ya o karşı-İHA platformu açık olduğu için onu coğrafi olarak konumlandırmış olsaydık?" dedi Rowe. "Anlamakta zorlandığım bir şey ve bunun için bir açıklamam yok. Belki de onu bulabileceğini hissettiğim bir şey. Belki onu durdurabilirdik. Belki de o belirli günde, kolluk kuvvetleri beni drone'umu uçururken bulduğu için, bunun için doğru gün olmadığına karar verirdi."

"İnsanlar tesislerimizin çevresinde sürekli olarak drone uçuruyor ve biz dışarı çıkıp onlarla konuşuyoruz ve niyetlerinin ne olduğunu öğreniyoruz. Özellikle bu gün, sizin de belirttiğiniz gibi, bağlantı zorluğu nedeniyle bir gecikme oldu ve drone'unu yaklaşık olarak 3:51'de uçurdu. Bu nedenle, ileriye dönük olarak, özel bağlantımız olduğundan emin olmak için İç Güvenlik Bakanlığı ve diğerlerinden kaynaklardan yararlanıyoruz. Böylece kamuya açık alanlara bağımlı olmayız, sahip olduğumuz tüm varlıkların çalışır durumda olduğundan emin olabiliriz ve bunu yapacağımızdan emin olmak için size olan taahhüdüm budur," diye devam etti Rowe.

Kanun koyucular, Crooks'un Trump'a ateş etmek için kullandığı binanın neden güvenlik kapsamına alınmadığı konusunda Rowe'a baskı yapmaya devam etti. Yetkili, bunun nasıl göz ardı edildiğini "anlayamadığını" itiraf etti.

Rowe, yerel bir keskin nişancı ekibinin çatının doğrudan görülebildiği bir yerde konuşlanması gerektiğini ancak pozisyonun terk edildiğini söyledi. Rowe, haftalarca süren soruşturmaya rağmen Gizli Servis'in pozisyonun neden terk edildiğini doğrulamadığını söyledi.

Missouri Cumhuriyetçi Senatörü Josh Hawley, Rowe ile, olayla ilgili olarak şimdiye kadar hiçbir Gizli Servis ajanının görevden alınmaması veya uzaklaştırılmaması konusunda hararetli bir tartışmaya girdi.

Rowe, herhangi bir işten çıkarma yapmadan önce soruşturmanın sonuçlanmasını bekleyeceğini söylerken, Hawley, eski bir başkanın vurulmasının gecikmeden harekete geçmek için yeterli olması gerektiğini savundu. 

Senatör Rick Scott, R-Fla., ayrıca hem Rowe'u hem de Abbate'i soruşturmadaki şeffaflık eksikliği nedeniyle uyardı. Olayı, Florida valisi olduğu dönemde Pulse Gece Kulübü'nde gerçekleşen silahlı saldırıya benzeterek, Gizli Servis ve FBI'ın neredeyse her gün basın toplantıları düzenlemesi gerektiğini söyledi.

Kanun koyucuların odaklandığı en önemli ayrıntı, Crooks'un bir mesafe ölçer tuttuğunun doğrulanması ancak bir tehdit olmaktan ziyade yalnızca şüpheli bir kişi olarak değerlendirilmesiydi. Rowe, mesafe ölçerlerin (golf için tasarlanmış olan) Gizli Servis'in yasaklı maddeler listesinde olmadığını doğruladı. Ajansın yakın gelecekte bunu ekleyeceğini söyledi.

Senatör Marsha Blackburn (R-Tenn.), daha sonra Gizli Servis'in bir karşı keskin nişancısının, kurum içindeki çalışma ortamının kapsamlı reformlara ihtiyaç duyduğunu belirten bir ihbar mektubuna atıfta bulundu.

Abbate daha sonra FBI'ın Crooks'un telefonundaki uygulamalara henüz tam erişim sağlamadığını, şifreli mesajlaşma uygulamalarında bazı içeriklerin gizli kaldığını söyledi.

Abbate, FBI'ın Crooks'a ait sosyal medya hesaplarından birini tespit ettiğine inandığını ancak henüz bu hesabın sahibini tam olarak doğrulamadıklarını söyledi.

 

Güncellenme Tarihi : 1.8.2024 11:52

İLGİLİ HABERLER