Asayiş
  • 23.7.2024 17:14

Büyükşen cinayetinde yeni gelişme

Konya'da, 6 yıl önce evlerinde yanlış adrese girilmesi sonucu öldürülen Necla (54) ve Metin Büyükşen (55) çifti cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Katil zanlısı ve azmettiricilerine verilen 2'şer kez müebbet hapis cezası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından onandı.

Türkiye bu olayı konuşmuştu! Büyükşen cinayetinde yeni gelişme

Türkiye'nin konuştuğu korkunç olay, merkez Karatay ilçesine bağlı İsmil Mahallesi'nde yaşandı. 3 Eylül 2018 tarihinde Büyükşen ailesinin evine giren kar maskeli katil, Metin ve Nejla Büyükşen çiftini tüfekle vurarak öldürürken evde bulunan çiftin kızları Fatma Büşra Büyükşen'i (27) yaralandı.

Türkiye bu olayı konuşmuştu! Büyükşen cinayetinde yeni gelişme

Cinayetten yaklaşık 3 yıl sonra cinayetlerin azmettiricisi olarak yakalanan Esra Taş (29) sevgilisi Abdullah Başdemir (48) ile cinayetleri işlediği ileri sürülen Ertuğrul Çelik (48) tutuklandı. Geçtiğimiz yıl 5 Mayıs tarihinde Konya 5. Ağır Ceza Mahkemesinde açıklanan kararda, Ertuğrul Çelik, 'kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet hapis, 'konut dokunulmazlığını ihlal' suçundan 4 yıl, Fatma Büşra Büyükşen'e yönelik 'yaralama' suçundan da 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş da 'kasten öldürmeye azmettirme' suçundan 2'şer kez müebbet hapis, 'nitelikli konut dokunulmazlığını ihlal etme suçuna azmettirme' suçundan da 4 yıl hapse mahkum edildi. Tutuksuz sanık Zekeriya Okşen'de delil yetersizliğinden beraat etti.

Güncellenme Tarihi : 23.7.2024 17:17

İLGİLİ HABERLER