Gündem
  • 24.7.2024 22:51

Cami imamını okla vurdu

İstanbul Bağcılar'da bir şahıs, tartıştığı cami imamını okla vurdu. Omzuna saplanan okla yaralanan imam hastaneye kaldırılırken, saldırgan ise polis ekiplerince gözaltına alındı. İddiaya göre saldırgan Muhammet F.G., camide şortla namaz kılan bir kişiye müdahale etmediği gerekçesiyle İmam Dursun Kuru ile tartıştı. Cami çıkışında imamı okla vuran zanlı, vatandaşlar tarafından yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da konuya ilişkin yaptığı açıklamada saldırganın çok sayıda suç kaydının olduğunu belirtti.

Dehşete düşüren olay Bağcılar Necattin Camii'nde yaşandı. İddiaya göre Muhammet F.G. isimli şahıs, camide şortla namaz kılan bir kişiye müdahale etmediği gerekçesiyle imam Dursun Kuru ile tartıştı. Tartışma ardından camiden çıkan şahıs, bir süre sonra okuyla geri geldi. Namaz sonrası dışarı çıkan imam Dursun Kuru'yu gören Muhammet F.G., okla imamı yaraladı.

Yaşananları gören vatandaşlar olaya müdahale etti. Saldırgan çevredeki esnaf tarafından yaka paça etkisiz hale getirilirken, olay yerine polis ve sağlık ekipleri çağrıldı.

 

Bağcılarda tartıştığı cami imamını okla vurdu... Bakan Yerlikaya: Saldırgan gözaltına alındı

 

Sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan imam Dursun Kuru, omuzunda okla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyatla omuzundaki ok parçaları çıkartılan Kuru'nun hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Bağcılarda tartıştığı cami imamını okla vurdu... Bakan Yerlikaya: Saldırgan gözaltına alındı


Saldırgan Muhammet F.G. ise olay yerine gelen polis ekipleri teslim edildi. Gözaltına alınan zanlı, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

 

 

Bağcılarda tartıştığı cami imamını okla vurdu... Bakan Yerlikaya: Saldırgan gözaltına alındı

 

VATANDAŞLAR ETKİSİZ HALE GETİRDİ

Olay sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı. "Camide imamı vurdu" diyen bir kişinin sözlerinin ardından çevredeki kalabalık, saldırgan Muhammed Fatih G.'yi etkisiz hale getiriyor. Görüntülerde bir vatandaşın, "Hocayı vurdu polisi arayın" sözleri de duyuluyor. Vatandaşlar saldırganı etkisiz hale getirdiği sırada polise ekiplerine ihbarda da bulunuyor.

 

Bağcılarda tartıştığı cami imamını okla vurdu... Bakan Yerlikaya: Saldırgan gözaltına alındı

 

"HOCAYI SAĞ OMUZUNDAN VURMUŞ"

Görgü tanığı Fedai Karan, "Burada bağrışma sesleri geldi, hoca karşı geçti. Hocayı sağ omzundan vurmuş. Hocayı alıp acile götürdük, vuran kişiyi arkadaşlar bağladılar. Sonra polisler geldi, çarşı pazar karıştı. Okla vurmuş, ok sallanıyordu. Durumunu bilmiyoruz, bir doktor geçti sorduk, ameliyata almışlar. Oku omzundan ameliyatla alıp yoğun bakıma almışlar " diye konuştu.

SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, imama okla saldıran saldırganın gözaltına alındığını duyurdu. Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

İstanbul’un Bağcılar İlçesi Necaattin Cami’de dün öğlen saatlerinde Cami İmamı D.K.’yı okla yaralayan şahsın M.G. olduğu tespit edilmiştir. Şahıs “Kasten Yaralama" suçundan işlem yapılmak üzere gözaltına alınmıştır.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünce yapılan incelemeler sonucu şüpheli şahsın cami içerisine girerek, imama hakarette bulunduğu, vatandaşlar tarafından camiden çıkartıldığı, bir müddet sonra elinde ok ve yay ile cami önüne geri gelerek camii çıkışında imam D.K. yı yaraladığı tespit edilmiştir.

 

Bağcılarda tartıştığı cami imamını okla vurdu... Bakan Yerlikaya: Saldırgan gözaltına alındı

 

Ayrıca M.G. isimli şüpheli şahsın “Uyuşturucu Madde Bulundurmak ve Kullanmak, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma, Kasten Yaralama ve 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet" suçlarından kaydının bulunduğu tespit edilmiştir.

Masum insanların canlarına kast edenlere, huzurunu kaçıranlara asla müsaade etmeyeceğiz.

Güncellenme Tarihi : 24.7.2024 22:53

İLGİLİ HABERLER