Gündem
  • 1.8.2021 21:54

Can kaybı artıyor! İşte yangınlarda son durum

Can kaybı artıyor! Ülke genelindeki yangınlarda son durum

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Türkiye genelinde 111 yangının kontrol altına alındığını, 3 ilde süren 6 yangını söndürme çalışmalarının ise devam ettiğini açıkladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında iki kişinin daha vefatıyla toplam ölü sayısının 7'ye yükseldiğini belirtti. Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını nedeniyle Turunç Mahallesi'ndeki vatandaşların tahliyesi için iki çıkartma gemisi bölgeye gönderildi.

Türkiye, orman yangınlarıyla boğuşuyor. Yurt genelinde 111 orman yangını kontrol altına alınırken 3 ilde süren 6 yangın ise henüz kontrol altına alınamadı. Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesi Turunç Mahallesi'ne tahliye çalışmaları için iki çıkartma gemisi gönderdi. İçmeler Mahallesi'nde alevler tersaneler ve otellerin bulunduğu bölgeye ulaşınca polis ekipleri 5 yıldızlı 3 oteli tahliye etti.

 Saat: 19.09

Başkan korkutan haberi verdi: Çökertme yanıyor

MUĞLA'nın Milas ilçesine bağlı Çökertme mevkiindeki yangın yayılmaya devam ediyor. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, "Ne yazık ki tüm çabalarımıza rağmen Çökertme yanıyor. Saat oldu ne helikopter var ne uçak… Yol kapanıyor, derhal Çökertme'yi terk edin" mesajını paylaştı. Bölgedeki tahliye çalışmaları devam ediyor.

Saat: 17.18

TSK'den Marmaris'e iki çıkarma gemisi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını nedeniyle Turunç Mahallesi'ndeki vatandaşların tahliyesi için iki çıkartma gemisinin bölgeye gönderildiğini duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Marmaris'te devam eden orman yangını dolayısıyla Turunç Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlarımızın denizden tahliye edilmesine destek olmak üzere Aksaz Deniz Üs Komutanlığımızdaki 2 çıkarma gemimiz bölgeye sevk edildi. Gemilerimiz ihtiyaç halinde tahliyeye destek sağlayacak" ifadelerine yer verildi.

Saat: 16.17

Vefat sayısı 7'ye yükseldi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangında iki kişinin daha vefatıyla toplam ölü sayısının 7 olduğunu belirtti.

Manavgat'taki yangından etkilenen 507 kişiden 497'sinin tedavileri tamamlanarak taburcu edildiğini kaydeden Koca, "10 kişinin tedavisi sürüyor. 34 adet 112 ambulansı, 15 UMKE ekibi, 1 mobil komuta aracı, 183 sağlık personeliyle olay yerindeyiz" bilgisini verdi.

Koca, Mersin'deki yangından etkilenen 154 kişinin de tedavileri tamamlanarak taburcu olduklarını bildirerek, "28 adet 112 ambulansı, 2 UMKE timi, 90 sağlık personeliyle olay yerindeyiz. Sağlık çalışanlarımız adına tüm Mersinlilere geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Muğla'nın Marmaris ve Bodrum ilçelerindeki yangınlardan etkilenen 203 kişiden 186'sının taburcu olduğunu, 17 kişinin ise tedavisinin sürdüğünü belirten Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

"Olay yerinde 39 adet 112 ambulansı ve 15 UMKE ekibiyle toplam 193 sağlık personeli görev yapıyor. Marmaris'te bir can kaybımız olmuştu."

Saat: 16.03

111 yangın kontrol altına alındı, 6'sı sürüyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Twitter hesabından, Türkiye genelindeki yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

28 Temmuz-1 Ağustos'ta çıkan yangınlar ve bu kapsamda sürdürülen çalışmalara ilişkin bilgiler veren Pakdemirli, "An itibarıyla devam eden yangınlara 13 uçak, 9 İHA, 45 helikopter, 1 insansız helikopter, 708 arazöz ve su tankeri, 120 iş makinası ile yaklaşık 4 bin 800 personel müdahale ediyor" ifadesini kullandı.

Pakdemirli'nin paylaşımında yer verdiği tabloda 111 yangının kontrol altına alındığı; Antalya'da 2, Muğla'da 3 ve Tunceli'de 1 olmak üzere devam eden 6 yangını söndürme çalışmalarının sürdüğü bilgisi yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 1.8.2021 21:59

İLGİLİ HABERLER