Asayiş
  • 21.4.2006 00:10

ÇATIŞMADA ARKADAŞLARINI YİTİREN ASKER AKLINI OYNATTI

Silvan'da askerken teröristlerle girdiği çatışmada arkadaşlarını şehit veren Ali Yetlergül bu büyük acıyı kaldıramadı. Akli dengesini kaybettiği için vatani görevini tamamlamasına 3 ay kala evine gönderilen Ali, 22 yıldır bir kümeste yaşıyor

Bundan tam 22 yıl önce vatani görevini yapmakta olan Ali Yetlergül ve arkadaşları bir gece teröristlerle çatışmaya girer. Çatışma sırasında 20 yaşındaki Ali, arkadaşlarını kaybeder. Şehit askerlerin başında şoke olmuş bir şekilde bekleyen Ali, bu büyük acıyı atlatamaz. Öyle ki akli dengesini kaybeden Ali, askerlik görevini tamamlamasına 3 ay kala evine gönderilir.
Ali Yetlergül şimdi 42 yaşında. Durumunda en ufak bir düzelme yok. Hâlâ 20 yaşındayken arkadaşlarının şehit olmasına şahit olmanın psikolojisi içinde. Hatta maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi göremeyen Ali'nin durumu her geçen yıl biraz daha ağırlaşmış. İnsanlarla iletişimini koparan Ali ev yerine kümeste yaşıyor.

ANNESİ ÇARESİZ
Konya'nın merkez Meram İlçesi Lalebahçe Mahallesi Yeniyol Caddesi numara 9'da bulunan müstakil evin avlusundaki kümeste yaşayan Ali Yetlergül'ün annesi Fatma Yetlergül, 22 yıldır oğlunun ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Oğlunun tedavisi için uzun süre eşiyle mücadele verdiklerini belirten anne Yetlergül şöyle konuşuyor: "Eşimle birlikte uzun sürü çabaladık ama ne yazık ki bir şey değişmedi.

Evimizin yanında bulunan kümeste kalmaya başlayan oğlum her geçen gün daha kötü oldu. Bu sırada eşimi de kaybettim. Sonra 6 çocuğumla yalnız kaldım ve onlara bakmakta zorlanmaya başladım. Oğlum için hiçbir şey yapamıyorum. Şu anda aldığımız 3 ayda bir 300 YTL eşimden kalan maaş, başka hiçbir şeyimiz yok. Durumumuz çok kötü, benim tek istediğim oğluma yardımcı olunması ve en azından bir özürlü maaşı bağlanmasıdır. Şimdi sürekli sokaklarda geziyor ve sigara içiyor."



YENİŞAFAK
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:22

İLGİLİ HABERLER