Yaşam
  • 5.9.2006 13:51

CEBIT BİLİŞİM FUARI AÇILDI

İSTANBUL - Bilgi ve iletişim teknolojileri fuarı CeBIT Bilişim Eurasia, Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezinde açıldı.
     Fuar ve eş zamanlı düzenlenen Bilişim Zirvesinin açılış töreninde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, fuarın İstanbul'un bir bilişim kenti olmasına katkıda bulunduğunu, kentin gelecekte Avrasya ve Avrupa'nın dijital başkenti olacağını vurguladı.
     Topbaş, Türkiye'de iletişim teknolojilerinin baş döndürücü bir hızla ilerlediğini belirterek, hedeflerinin e-İstanbul'u oluşturmak olduğunu, bu konuda birçok çalışma yapıldığını ve şu anda silikon vadisi oluşturmayla ilgili adımlar atıldığını anlattı.
     Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Emin Karamehmet de, Avrupa'da yaygın olarak kullanılan 3G altyapısının AB ülke ekonomilerine yadsınamaz katkıları bulunduğunu vurgulayan Karamehmet, ''Aynı şekilde Türkiye'de de 3G'nin, bilişim sektörü için yeni bir lokomotif teşkil edeceğine inanıyoruz'' dedi.
     Hannover Fairs Interpro A.Ş. (Hifaş) Genel Müdürü Şafak Alpay ise bu yıl altıncısını düzenledikleri fuarın bir iş platform niteliği taşıdığını belirterek, fuarın bölgede 2 milyar doların üzerinde iş hacmini tetikleyeceğini ifade etti.
     Romanya İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakan Temsilcisi Daniel Gruia da, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecine değinerek, ''Türkiye, AB'ye pek çok değer katacaktır'' dedi.
     Almanya Aşağı Saksonya Eyaleti Maliye Bakanı Hartmut Möllring ise Türkiye'nin geleceğin en önemli Avrupa pazarlarından biri olacağını, Türk bilişim pazarının önceki yıllara göre büyük bir artış gösterdiğini ve bu pazarda talebin çok yüksek olduğunu söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:42

İLGİLİ HABERLER