Gündem
  • 24.6.2023 18:04

Çeçen komandolar Wagner'in üzerine gidiyor

Çeçen komandolar gerilim bölgelerine gidiyor 
Çeçen lider, PMC Wagner'in silahlı isyanını ihanet olarak nitelendirdi..

Çeçen lider Ramazan Kadirov, PMC Wagner'in silahlı isyanını ihanet olarak nitelendirdi ve Çeçen komandolarının gerilim bölgelerine doğru yola çıktığını duyurdu…

Chechen leader, a Putin ally, says his forces deployed to Ukraine | News |  Al Jazeera

Kadirov Telegram kanalında "Olanlar Savunma Bakanlığı'na bir ültimatom değil" diye yazdı. "Devlet için bir meydan okumadır. Bu meydan okumaya karşı koymak için ordunun, güvenlik güçlerinin, valilerin ve sivil halkın ulusal liderin etrafında toplanması gerekir. Savunma Bakanlığı askerleri ve Çeçenya Ulusal Muhafız birimleri (Rosgvardiya) zaten gerilim bölgelerine gitti. Rusya'nın birliğini korumak ve devletini korumak için her şeyi yapacağız!" dedi.

Kadirov, "Her birimiz haritanın yalnızca bir bölümünü görüyoruz, ama Putin hepsini görüyor! Başkan ulusa hitaben yaptığı konuşmada oldukça doğru bir şekilde not etti - bu bir askeri isyan! Bu tür eylemlerin mazereti olamaz! Putin'in her sözünü tamamen destekliyorum. ," şeklinde konuştu..

Kadirov, Kuzey Kafkasya Askeri Bölgesi askerlerini provokasyonlara boyun eğmemeye çağırdı.

“Bazıları hangi amacı ilan ederse etsin ve hangi vaatleri verirse versin, böyle bir zamanda devletin güvenliği ve Rus toplumunun birliği her şeyin üstündedir! Batı'daki düşmanlarımızın bu durumdan nasıl yararlandığına bir bakın. Kaç tane ima var?” diye soran  Kadirov, "Vatandaşlarımızı korkutan ve istikrarı bozma tehlikesi çıkartan ne kadar çok yalan, ne kadar yanlış çağrı yapılıyor. Bunlar, Prigozhin'in hain yürüyüşünün beklenen sonuçlarıdır" dedi.

Mevcut olayların devlete bir meydan okuma olduğunu yineledi. Ordunun, güvenlik güçlerinin, valilerin ve sivil halkın ulusal liderin etrafında toplanması gerekiyor” dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 24.6.2023 20:20

İLGİLİ HABERLER