Spor
  • 27.6.2024 09:43

Çek basınında isyan başlıkları.. Hain takımına ihanet etti

Türkiye tur atladı, Çekya basını çıldırdı: 'Aptalca, ihanet etti! Türkiye top oynamadı...'

Henüz 20. dakikada Barak'ın kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Çekya, tek golü Soucek ile buldu ve turnuvadan elendi. Mücadelenin ardından Çek basını adeta öfke kustu. Ayrıca İngiliz ve İspanyol basını da maça önemli bir yer ayırdı. Özellikle İspanyolların Arda Güler yorumları dikkat çekti. İşte Çekya - Türkiye karşılaşmasının Avrupa basınına yansımaları...

TÜRKİYE TARİH YAZDI

A Millî Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu üçüncü hafta maçında Çekya ile karşılaştı. Ay-yıldızlılar, rakibini zorlansa da 2-1 mağlup ederek turnuvada son 16 turuna kalmayı başardı.

BARAK ATILDI

BARAK ATILDI

Maçın henüz 20. dakikasında Çekya, 10 kişi kaldı. Fiorentina'nın yıldızı Barak, ikinci sarı kartın ardından kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

ÇEKYA BASINI ÖFKELİ

Çek basını, Çekya Millî Takımı'nın EURO 2024'ten elenmesinin ardından adeta öfke kustu. Öte yandan İngiliz ve İspanyol basını da mücadeleye geniş yer ayırdı. İşte Çekya - Türkiye'nin maçının Avrupa basınına yansımaları:

IDNES.CZ - ÇEKYA | 'APTALCA VE DÜŞÜNCESİZCE!' 
"İki faul, iki sarı kart… Ardından kaptan Soucek, kararını gözden geçirmesi için Rumen hakem Kovacs'a boşuna yalvardı. Her iki durumda da ne kadar aptalca ve düşüncesizce davrandığını en iyi Barak'ın kendisi biliyor.

'TÜRKİYE OYUN OYNAMADI!' 
Beraberliğin yeterli olduğunu bilen Türkler uzun süre oyun oynamadı. Çekya 10 kişiyken bile hâlâ yavaş ve sıkıcı oynuyorlardı. Oyunu sadece top Arda Güler’e geldiğinde hızlandırdılar.

BLESK.CX:  ‘APTALLIĞIYLA…’

BLESK.CX:  ‘APTALLIĞIYLA…’ 
Barak, aptallığıyla Türkiye'ye 70 dakika süren bir güç verdi! Önce rakip yarı sahada rakibini formasından çekti, ardından da başka bir oyuncunun ayağına bastı ve oyundan çıkmak zorunda kaldı! Bu durum, pahalıya mal oldu ve Çekya elendi.

THE GUARDİAN - İNGİLTERE | 'FİKİRLERİNİ DEĞİŞTİRMELERİ GEREKECEK' 
Cenk Tosun'un 10 kişilik Çek Cumhuriyeti'nin ateşini söndürmesinin ardından Türkiye ilerlemeyi sürdürüyor. Türkiye, EURO 2024’te Avusturya'nın karşısına çıkmayı başardı ancak eleme turları geldiğinde fikirlerini değiştirmeleri gerekecek.

MARCA: TÜRKİYE, SAVAŞI KAZANDI! 
Çek Cumhuriyeti daha fazlasını hak edebilirdi ama şans onların yanında değildi. 20 dakikadan sonra 10 kişi kalmaları, son16 Turu’na ulaşma şanslarını azalttı. Ancak sayısal dezavantaj, ellerinde olan bir maçı kazanma arzularını sınırlamadı.

‘ARDA OYUNA HİÇ GİREMEDİ’ 
Arda Güler, oyuna neredeyse hiç girmedi ve ne güçlü şutlarından ne de harika driplinglerinden eser yoktu. Ancak Türkiye, Cenk Tosun’un son anlardaki golüyle son 16 turuna kalmayı başardı.

DİARİO AS: GÜLER PARLIYOR, TÜRKİYE ACI ÇEKİYOR 
Real Madrid oyuncusu ilk 11'deydi ve kalitesinin bir kısmını gösterdi. Çek Cumhuriyeti, Barak'ın oyundan atılmasının ardından 70 dakikadan fazla 10 kişi oynadı. Acıyla, saati sorarak ve çok kötü hislerle Türkiye son 16 turuna kaldı.

‘ANLAŞILMAZ BİR ŞEKİLDE…’ 
Arda Güler'in ilk 11’de olmasına rağmen Türkler,  hayatı kendileri için anlaşılmaz bir şekilde zorlaştırdılar. Çekler, Montella'nın takımından daha iyiydi ama Türkiye, sonucu almayı başardı.

‘ARDA GÜLER’E DEĞER’ 
Arda Güler'i görmek için giriş ücreti ödemek, yatırılan euro’ya değiyor. O farklı bir oyuncu ve topu her kontrol ettiğinde bunu hissedebiliyorsunuz. Topla temas ettiğinde farklı şeyler oluyor. Kendisini önemli hissediyor ve takımı sırtına almaktan çekinmiyor.

‘EN İYİ TÜRK O’ 
Uzaktan sürekli kaleyi denedi. Her zaman kendi kalitesinde dokunuşlar bıraktı. Sahadaki en iyi Türk oyuncu o.

‘KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELERİ GEREK’ 
Türkiye, elemeleri geçmesine rağmen Avusturya'yı yenmek istiyorsa kendisini çok geliştirmesi gerekecek. Turnuvadaki ilk maçta Gürcistan’a karşı Arda Güler'in harika golü sayesinde başarılı olmuşlardı.

‘ARDA EN İYİ GECESİNİ YAŞAMAZSA…’ 
Eğer Madridli oyuncu Avusturya maçında en iyi gecesini yaşamazsa, Türkiye için oynayacak çok az şey var. Ama Güler ile hayal kurmak çok daha kolay.

THE SUN - İNGİLTERE | 'TÜRKİYE ZORLANDI' 
Elemelere kalmak Almanya'da çok moda gibi görünüyor. Türkiye son 16'ya kaldı ancak 70 dakikadan fazla on kişi oynamasına rağmen inanılmaz derecede zorlandı. Çekler mücadele etmeye ve sorun olmaya devam ettiler ancak Cenk Tosun, son darbeyi uzatma dakikalarında indirdi.

SPORT.CZ: ‘ÇILGIN BİR MAÇTI’ 
“Çekler, Türkiye'ye karşı çılgın bir maç kaybetti ve Avrupa'nın dışında kaldı. Çek futbolcular grup aşamasının ardından Avrupa'ya veda etti. Hem de galibiyet alamadan. Bu bir başarısızlık. Teknik Direktör Ivan Hasek'in takımı grupta sonuncu oldu.

‘ÇEKYA’NIN LANETİ OLMAYA DEVAM EDİYORLAR!’ 
Çılgın bir atmosferde, duygularla dolu çılgın bir maçtı. Hasek o kadar ateşliydi ki ceketini fırlatıp attı. Çekler turu geçmek için son ana kadar savaştılar. Kaybediyorlardı, beraberliği yakaladılar ama bitti. Turnuvada etkileyici olamadılar. Türkler, 2008 ve 2016'nın ardından tekrar karşılaştıkları Çekya’nın lanet olmaya devam ediyorlar.

‘HAKEMİN YARDIMSEVERLİĞİ SAYESİNDE…’ 
Oyun zaman zaman kontrolden çıktı. Kanat oyuncusu Kenan Yıldız, Rumen hakemin yardımseverliği sayesinde sahada kaldı. Yıldız 37. dakikada Hranac'a yaptığı faulün ardından sarı kart gördü, birkaç dakika sonra da Vladimir Coufal'ın yüzüne dirsek attı ama ceza almadan kurtuldu.

İSPORT.BLESK.CZ: ‘İHANET ETTİ!’ 
Fedakârca bir performans ilerlemek için yeterli olmadı. Çekler önemli bir grup maçında erken bir kırmızı kart ileTürkiye'ye 2-1 yenilere EURO maceralarını sonlandırdılar. Provoda'dan büyük performans, lider Krejci. Barak ise ihanet etti."

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 09:54

İLGİLİ HABERLER