Spor
  • 27.6.2024 00:55

Çekya'yı deviren milliler son 16'da! Rakip Avusturya

A Milli Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası F Grubu üçüncü ve son hafta maçında Çekya'yı 2-1 mağlup etti. Milliler, bu sonuçla grubu ikinci bitirdi ve son 16 turunda Avusturya ile eşleşti.

14 Haziran tarihinde başlayan ve 14 Temmuz’da sona erecek 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın heyecanı tüm hızıyla devam ediyor.

Almanya’nın ev sahipliğinde yapılan turnuvanın F Grubu üçüncü ve son hafta maçında Ivan Hasek’in çalıştırdığı Çekya ile Vincenzo Montella yönetimindeki A Milli Futbol Takımımız karşı karşıya geldi.

Volksparkstadion’da oynanan ve Rumen hakem Istvan Kovacs’ın düdük çaldığı müsabakada kazanan 2-1'lik skorla milli takımımız oldu.

İlk yarıda gol sesi çıkmadı Çekya 10 kişi kaldı

Mücadelenin ilk yarısı 0-0 eşitlikle sonuçlandı. Çekya'da Antonin Barak, 20. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Goller ikinci yarıda geldi, son sözü Cenk söyledi

İkinci yarıya fırtına gibi başlayan ay-yıldızlılar, Hakan Çalhanoğlu'nun 51. dakikadaki golüyle öne geçti.

66. dakikada Soucek, Çekya adına beraberliği sağladı. 90+4'te Cenk Tosun'la son sözü söyleyen Milli Takım, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Hakan ve Samet cezalı

Öte yandan Hakan Çalhanoğlu ile Samet Akaydin gördükleri kartlarla cezalı duruma düştüler.

Çekya elendi

Bu sonuçla puanını 6 yapan Vincenzo Montella'nın öğrencileri, grubunu 2. sırada tamamladı. Çekya ise 1 puanla sonuncu olarak turnuvaya veda etti.

Rakibimiz Avusturya

Ay-yıldızlıların rakibi D Grubu'nu lider bitiren Avusturya oldu.

Milli Takım, 2 Temmuz Salı günü Leipzig kentinde çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. Karşılaşma saat 22:00'de başlayacak.

Gürcistan'dan tarihi başarı

Grubun diğer maçında ise Gürcistan, Portekiz'i 2-0 mağlup ederek büyük bir sürprize imza attı.

Gürcistan'a galibiyeti getiren goller 2. dakikada Kvaratskhelia ile 57. dakikada Mikautadze'den geldi.

Gürcistan böylece 4 puanla en iyi üçüncüler arasında kendine yer buldu. Daha önce liderliği garantileyen Portekiz ise 6 puanda kaldı.

Güncellenme Tarihi : 27.6.2024 00:08

İLGİLİ HABERLER