Gündem
  • 6.10.2007 17:22

ÇELİK: "BAYKAL'IN VARLIK SEBEBİ KRİZ ÜRETMEK VE YÖNETMEKTİR"

ŞABETTİN AKKUŞ-ŞÜKRÜ AKYÜZ
VAN - AK Parti'nin İl İstişare Toplantısı'na katılmak üzere Van'a gelen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Herkesin referanduma katılarak 'evet' oyu kullanması istiyoruz" dedi.


AK Parti Van milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, İkram Dincer, Kerem Altun ve Gülşen Orhan ile birlikte öğlen saatlerinden Türk Hava Yolları'na ait Ankara-Van seferini yapan tarifeli uçakla gelen Bakan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 'İl İstişare Kurulu Toplantısı'na katıldı. Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Bakan Çelik, partinin kuruluş süreciyle 3 Kasım 2002, 28 Mart 2004 ve son olarak
yapılan 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri'ni değerlendirdi. AK Parti'nin girdiği bu 3 seçimde de oy oranını artırarak çıktığını kaydeden Bakan Çelik, kendilerine oy veren herkese teşekkür etti. 21 Ekim'de yapılacak olan referandumun bu kadar gecikmiş olmasının tek sebebi 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olduğunu dile getiren Bakan Çelik, Sezer'in Cumhurbaşkanı seçildiği dönemde Meclis'te bulunan 5 siyasi partinin hemen 2 yıl sonra yapılan genel seçimlerde halk tarafından tasfiye edildiğini
kaydetti. O dönem mensubu olduğu Doğru Yol Partisi'nin (DYP) Sezer'in Cumhurbaşkanı seçilmesini desteklemesine rağmen hiçbir zaman 'kabul' oyu vermediğini söyleyen Bakan Çelik, bunu değişik platformlarda da sıkça dile getirdiğini anlattı.
Deniz Baykal'ın, 'Uzlaşalım yoksa kriz çıkar' çağrısına da değinen Bakan Çelik, "Önce çıkıp, uzlaşalım diyorsun, bugün de konuyu Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağım diyorsun. Ben senle bu ikilemde uzlaşamam. Senle aynı düşünceyi taşısam zaten halk bana yüzde 47 oy vermezdi" dedi.
Hazırlanan sivil Anayasa taslağından 137 maddenin bulunmasına rağmen mevzilerini kaybedecek korkusu olan bazı kesimlerin bunu sadece din dersi ve türbana bağlamaya çalıştığını kaydeden Bakan Çelik, "Yapmayın, bu vicdani değildir. Biz tam anlamıyla sivil bir anayasa çıkardığımız takdirde dünyada var olan saygınlığımız daha da artacaktır" ifadesini kullandı.
Türkiye'yi Malezya'ya benzetmek ve mahalle baskılarının artacağını söyleyenler kendisini mahalle bekçisi ve devletin sahibi olarak görüyorlar. Sözüm ona bunu söyleyenler bazı yazar, çizer ve sivil kişilerdir. Bu yazarlar şimdiye kadar ne demişse hep o olmuş. Ama bu AK Parti döneminde sökmez" şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanı seçiminde bir daha kriz çıkmaması için halkın sandık başına giderek, bu yetkinin kendisine devredilmesini istediklerini kaydeden Bakan Çelik, şöyle konuştu:
"Eğer halkımız kendi cumhurbaşkanını seçmek istemezse mecliste hep bu 367 oyunuyla uğraşacağız. Yarın bunların bu sayıyı artırmayacaklarına kim garanti verebilir. Halktan istediğimiz sanki milletvekilini seçiyormuş gibi çalışmalarıdır. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın siz değerli halkımızda istediği budur. Bu ne Abdullah Gül'ün, ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de Hüseyin Çelik'in meselesidir. Bu millet meselesidir."
Bakan Çelik, kendisinin referandumun yapılacağı 21 Ekim günü Paris'te olması gerektiği halde bir gün önceden Van'a gelerek, 'evet' oyunu kullanmak için sandık başına gideceğini kaydetti. Bakan Çelik'in yaklaşık olarak 2 saat süren konuşmasının ardında toplantının 7. maddesi olan dilek ve temennilere geçildi. Toplantıya partinin il, ilçe teşkilatı, gençlik ve kadın kolları başkanlıkları ile çok sayıda sivil toplum örgüt temsilcisi, dernek başkanları ile köy ve mahalle muhtarı katıldı.
Geceyi Van'da geçirecek olan Bakan Çelik'in yarın Ağrı İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek olan 'İl İstişare Kurulu'na katılacağı kaydedildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:08

İLGİLİ HABERLER