Gündem
  • 31.3.2014 00:30

Çelik'ten 'Mansur Yavaş' açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, 1957 seçimlerde kırsaldan oylar gelmeye başladıktan sonra CHP'nin tepetaklak gittiğini ve İsmet Paşa'nın öngörüsünün CHP'yi ucuz bir kahramanlıktan kurtardığını belirterek, "Bugünkü ekip maalesef bir taraftan CHP'nin sözcüsü bir taraftan CHP'nin Genel Başkan Yardımcıları bir taraftan CHP'nin Ankara Adayı Sayın Mansur Yavaş halkı kandıran açıklamalar yapıyor hatta İstanbul'da da önde olduklarını söylüyorlar. Ben Sayın Yavaş'a da CHP'lilerin hepsine de Sayın Yavaş'ın seçim sloganıyla hitap etmek istiyorum 'Yavaş Gardaşım Yavaş'. Yavaş gidin" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Çelik, "CHP Aydın'da öndeyse öndedir, CHP'nin önde olduğu vilayetlerde 'Biz, öndeyiz' gibi bir ifademiz olmaz. Bu, kendi kendimizi aldatmak olur. Halkımızı aldatmak olur, bu bir CHP klasiğidir. Hatırlarsanız, 2009 seçimlerinde Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu zaman yine bir genel başkan yardımcısı çıktı 'İstanbul'u kazandık' dedi. Zaferlerini ilan ettiler, kutlamalara başladılar, konvoylar oluşturdular. Davul zurnalar çalmaya başladılar. Aynı şey şu anda Ankara'da sergileniyor. Ankara'da şu anda 25 ilçesinin 21'i AK Parti tarafından kazanılmış görünüyor, resmi olmayan sonuçlara göre. Şüphesiz ki bütün sandıklar açıldıktan sonra YSK nihai sonuçları açıklayıncaya kadar bunların hiçbiri resmi değildir. Bunların, gayriresmi sonuçlarını bizler ve sizler paylaşıyoruz. 25 ilçenin 21'inde AK Parti kazanıyor. Her nasıl oluyorsa CHP Büyükşehir'i kazanıyor. Şu anda CHP'liler sokaklara çıkmış vaziyetteler, kutlamalar yapıyorlar. Kendilerini de mahcup etmesinler, halkı da kandırmasınlar. Milli iradenin söylediği her şey başımızın tacıdır. Biz, halkımızın kanaati neyse, söylediği söz neyse, sandıktaki iradesi neyse ona şapka çıkarırız" dedi.

"YENİLEN GÜREŞÇİ GÜREŞE DOYMAZ"

Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:
"AK Parti kurulduğu günden bu yana, 8. seferdir sandık halkın önüne gidiyor. Sekizinde de AK Parti'nin yanında yer almıştır. Milli irade AK Parti'den yana tecelli etmiştir. AK Parti iktidar vermiştir, diğer partilere de muhalefet görevi vermiştir. Bunun üçü genel seçimdir, bugünkü yapılan seçimle üçü mahalli seçimdir. Bunun ikisi de referandumdu, 8'inde de muhalefet yenilmiştir. Yenilen güreşçi genellikle güreşe doymaz.

Bunlar, kendi eski Genel Başkanları İsmet Paşa'dan da ders almamış. Yıl 1957 ve gelen sonuçlara göre Demokrat Parti hezimete uğruyor. O zaman CHP Genel Merkezi Kurtuluş'ta ve İsmet Paşa'yı zorluyorlar. Balkona çık, zaferini ilan et. İsmet Paşa tecrübeli adam, acele etmeyin, temkinli olun' diyor. Bu şehir merkezlerindeki oylardır. Kırsaldan oylar geldikten sonra işin şekli değişir' diyor. Biliyorsunuz, 1957 seçimlerde kırsaldan oylar gelmeye başladıktan sonra CHP tepetaklak gittiğini görmüştür. İsmet Paşa'nın öngörüsü CHP'yi ucuz bir kahramanlıktan kurtarmıştır. Bugünkü ekip maalesef bir taraftan CHP'nin sözcüsü bir taraftan CHP'nin Genel Başkan Yardımcıları bir taraftan CHP'nin Ankara Adayı Sayın Mansur Yavaş halkı kandıran açıklamalar yapıyor hatta İstanbul'da da önde olduklarını söylüyorlar. Ben Sayın Yavaş'a da CHP'lilerin hepsine de Sayın Yavaş'ın seçim sloganıyla hitap etmek istiyorum 'Yavaş Gardaşım Yavaş'. Yavaş gidin."

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:27

İLGİLİ HABERLER