Gündem
  • 3.10.2024 14:26

Cem Garipoğlu'nun ölümüyle ilgili tartışmalar son buluyor! Mezar açıldı

Cem Garipoğlu'nun mezarında kefen ve bez yoktu, kemikler ve kafatası dağınıktı..

Münevver Karabulut'u canice katledip cezaevinde intihar ettiği iddia edilen Cem Garipoğlu'nun mezarı bugün adli tıp uzmanları ve savcılar eşliğinde açıldı. Mezarla ilgili dikkat çeken bir açıklama yapan Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir "Cem Garipoğlu'nun mezarında kefen ve bez yoktu, kemikler ve kafatası dağınıktı, ceset bütünlüğü yoktu. Bu detaylar tutanağa da geçti" ifadelerini kullandı.

Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu, kaldığı cezaevinde intihar etmiş ve ölümü şüpheli bulunmuştu. Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu'nun ölmediğini iddia etmişti. Cem Garipoğlu'nun cezaevinde yaşamına son vermesiyle ortaya çıkan tartışmalar bugün nihayete eriyor. Garipoğlu'nun mezarı açıldı ve alınan örneklerin aile bireyleriyle DNA eşleştirmesi yapılacak. Kazı çalışması sırasında olay yeri polisleri mezarın etrafını perde ile kapatarak çalışmayı kayda aldı. Öte yandan cesedin çıkarılmasının ardından Münevver Karabulut'un ailesi de Adli Tıp'a götürülüyor.

İstanbul'da öldürüldükten sonra cansız bedeni Etiler'de bir çöp konteynerine atılan 17 yaşındaki Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu, 10 Ekim 2014'te cezaevinde yaşamına son vermişti. Aradan geçen yıllara rağmen başta Karabulut Ailesi olmak üzere tüm kamuoyu intiharı şüpheli buldu ve mezarın açılmasını talep etti. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezarın açılıp açılmamasıyla ilgili son kararını geçtiğimiz günlerde vermişti.

 

Cem Garipoğlunun ölümüyle ilgili tartışmalar son buluyor Mezar açıldı: Polis perde çekip her anı kayda aldı

 

SAVCILIK FETHİ KABİR KARARI VERDİ

Savcılık, Garipoğlu'nun mezarının bulunduğu Üsküdar'da bulunan Karacaahmet mezarlığında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmesine karar verdi. 

GİRİŞE DEMİR BARİYERLER KONULDU

Yapılacak fethi kabir işlemi için sabah saatlerinde polis ekipleri olay yerinde bariyerlerle önlem aldı. Gazetecilerin demir bariyerlerin arkasından çekim yapmasına izin verildi. 

 

Cem Garipoğlunun ölümüyle ilgili tartışmalar son buluyor Mezar açıldı: Polis perde çekip her anı kayda aldı

 

SAVCI VE GÖREVLİLER MEZARLIKTA

Fethi kabir işlemi için görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı, olay yeri inceleme ekipleri ve mezarı kazmak için görevlendirilen kişiler mezarlığa geldi.

Kazıda görevli polis memurları mezarın etrafına perde çekerek çıkarılan naaşın görüntülenmesini engelledi. Olay yeri polisleri çalışma sırasında orada bulunan herkesi kayıt altına aldı. Garipoğlu'nun cesedi tabuta konarak cenaze aracıyla adli tıp kurumuna götürüldü.

Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Heyet kabrin başında incelemeler yapıyor. 

 

<p>Garipoğlu'nun mezarı açıldı. Heyet kabrin başında incelemeler yapıyor. </p>

<p> </p>

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir açıklamalarda bulundu

"2 yıldır çok ciddi bir hukuki mücadele yürütüyorduk. Geçen hafta da savcı taleplerimizi kabul etti"
-"Bugün itibarıyla fethi kabir işlemi yapılacak. Bu fethi kabir klasik bir fethi kabir olmayacak. Mezarlık açılacak, cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu'na götürülecek. Fethi kabirde aileden DNA alınır eşleştirilir fakat burada cesedin tamamı alınacak. Adli Tıp Kurumu biyolojik ve kimyasal inceleme yapacak. Çok kapsamlı bir inceleme yapılması gerekiyor"
-"Burada 10 yılda geçtiği için, bir kısım delillere ulaşılamayacağı endişesi var"
-"İncelendikten sonra tekrar buraya getirilip defnedilecek. 3 sonuç gelebilir. Birinci sonuç şu, "biz inceleme yapamıyoruz. Aradan geçen süre nedeniyle inceleme yapamıyoruz. Sağlıklı tetkik yapamıyoruz" denilebilir. İkinci secenek ise ölen kişi Cem Garipoğlu'dur denilir. Üçüncüsü de ölen Cem Garipoğlu değildir denilebilir. Bu üç tespit de yapılabilir"

Güncellenme Tarihi : 3.10.2024 14:36

İLGİLİ HABERLER