Cevheri Güven’in itleri yakalandı! Emniyet müdürleri bilgi belge sızdırıyordu
Firari FETÖ'cü Cevheri Güven'e "bilgi belge" sızdırdıkları gerekçesiyle, Ankara İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Çelik ve Organize Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın da aralarında bulunduğu emniyet müdürleri ile ilgili hazırlanan iddianame kabul edildi.
Ankara İl Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Çelik ve Organize Şube Müdürü Yardımcısı Şevket Demircan'ın da aralarında bulunduğu Emniyet Müdürleri'ne, firari FETÖ'cü Cevheri Güven'e bilgi belge sızdırdıkları iddiasıyla iddianame hazırlandı.
Başsavcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ firarisi Cevheri Güven'e bilgi ve belge sağladıkları iddiasıyla, 'Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme', 'Görevi kötüye kullanma' ve 'Gizliliğin ihlali' suçlarından düzenlenen iddianame, Ankara 17'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar hakkında ayrı ayrı 9'ar yıl 6 aydan 21'er yıl 6 aya kadar hapis cezaları istendi.
İDDİANAMEDE NELER VAR Odatv’nin ulaştığı iddianamede Ayhan Bora Kaplan soruşturması devam ederken verilen gizlilik kararına rağmen o dönem Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü olan Kerem Gökay Öner, Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı olan Murat Çelik ve Şube Müdür Yardımcısı Şevket Demircan'ın bilgi sızdırdıkları ileri sürüldü.
İddianamede bu üç isim belirtilerek, “Henüz soruşturma tamamlanıp ilgili belgeler aleniyet kazanmadan başkaca kişilerle paylaşılarak yürüttükleri soruşturma kapsamında soruşturmanın taraflarına karşı gizli tutulması gereken karar ve bunlar ile ilgili tedbirlere ilişkin olan gizlilik kararlarını ihlal ettikleri tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Devamında ise şunlar aktarıldı: “Yapılan soruşturma neticesinde elde edilen deliller değerlendirildiğinde; şüpheliler Murat Çelik, Kerem Gökay Öner ve Şevket Demircan'ın dosya kapsamına yansıyan faaliyet ve eylemleri itibariyle örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğunu gösteren süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk oluşturan eylemlerinin tespit edilemediği, ancak gerçekleştirdikleri tespit edilen eylemleri ile5237 sayılı TCK’nın 314/3 maddesinde düzenlenen örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işleme, bu kapsamda görevlerinin sağladığı kolaylıktan yararlanarak, soruşturma evresinde alınan ve soruşturmanın tarafı olan kişilere karşı gizli tutulması gereken kararların ve bunların gereği olarak yapılan işlemlerin gizliliğini ihlal etmek suretiyle gizliliğin ihlali ve görevi kötüye kullanma suçlarını işledikleri değerlendirilmiştir.”
CEVHERİ GÜVEN AYNEN YAYINLADI Soruşturma kapsamında anlaşıldı ki iddianamede firari FETÖ’cü Cevheri Güven’e bilgi ve istihbarat sağlamaktan tutuklu Polis Memuru Serkan Dinçer'in sağladığı belgeleri Cevheri Güven aynen yayınladı. Bu durum iddianamede şöyle anlatıldı: “Ayhan Bora Kaplan'a ait ifade tutanağı incelendiğinde; ifade tutanağının sadece son sayfasının ifadeyi alan 457165 sicil numaralı komiser tarafından imzalı olduğu tespit edilmiştir. Kamuoyunda “Bora Kaplan Soruşturması” olarak bilinen soruşturma Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmüştür.
Cevheri Güven isimli fetö/pdy silahlı terör örgütü mensubu olan şahsın da "yılın skandalı-istihbarat binasında bitcoin çiftliği başlıklı" ve "işte soylu ve çetesini çökerten adam" başlıklı youtube kanalından yayınladığı videolar incelendiğinde; Serkan Dinçer'in dijital materyal içeriklerinden elde edilen Ayhan Bora Kaplan'a ait ifade tutanağının ve eklerinin aynen yayınlandığı tespit edilmiştir. Cevheri Güven tarafından yayınlanan ifade örneklerinde de; aynı şekilde Serkan Dinçer'in materyallerinden elde edilen ifade örneği ile aynı, ifade tutanağının sadece son sayfasının ifadeyi alan 457165 sicil numaralı komiser tarafından imzalı olduğu tespit edilmiştir.”
Öte yandan iddianamede şüpheli Serkan Dinçer’in telefonunda çok sayıda FETÖ’cünün ve KHK ile ihraç edilen kişilerin iletişim kaydı bulunduğu da tespit edilmiş. Öyle ki bu kayıtların olduğu liste iddianamede 100 sayfa tutmuş. Ayrıca incelenen dijital materyallerde fişlenen polislerin akrabalarının kimlik bilgilerine kadar da liste tutulduğu görülmüş.
NE OLMUŞTU Ankara'da organize suç örgütünün lideri suçlaması ile tutuklanan Ayhan Bora Kaplan'ın adamı olduğu ve bazı eylemlerin dahil olduğu belirtilen Serdar Sertçelik, ifade ettikten sonra elektronik kelepçe takılarak tanık korumanın alındığını ancak istediği yere gidebildiğini anlatmıştı. Sertçelik, "kendisine yapılan operasyonun göstermelik olduğunu ve yurt hedefinin kaçmasına izin verildiğini" iddia ediyordu.
AÇIĞA ALINDILAR Yurttan ondan sonra polisin kendisine ulaşarak, Süleyman Soylu, Bekir Bozdağ, Fahrettin Koca, Abdulhamit Gül, Mücahit Arslan ve Hasan Doğan çıktı aleyhine ifade verdirmek istediğini söyleyen Sertçelik, hükümete bu yolla darbe zamanı iddia ettiğini söylemişti. Sertçelik'in açıklamaları ve genel ses kayıtlarından sonra, Organize Şubesi'nden sorumlu Ankara Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Çelik, Organize Şube Müdürü Kerem Öner, Müdür yardımcısı Şevket Demircan ve Komiser Ufuk Gültekin "darbe" iddiasıyla alınmamıştı. Çelik, Demircan ve Gültekin, 7 Eylül 2023'te Ayhan Bora Kaplan'ı gözaltına alan üç isimdi. Bunun üzerine Ankara Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Çelik, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Kerem Gökay Öner ve aynı şube müdür yardımcısı Şevket Demircan, Ayhan Bora Kaplan suç organizasyonu bünyesinde ortaya çıkan gizli tanık skandalı kapsamında İçişleri Bakanlığı'nca açığa alınmıştı.
GÖREVE İADE EDİLDİKTEN SONRA YENİDEN GÖZALTI Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında toplanan ve Devlet Bahçeli'nin hükümete darbe yapmakla suçladığı müdürler Murat Çelik, Kerem Gökay Öner ve Şevket Demircan daha sonra göreve iade edilmişti. Üç isimden Ankara İl Emniyet Müdürü Murat Çelik ve Organizeden Sorumlu Şube Müdürü Yardımcısı Şevket Demircan daha sonra yeniden ele alınıp serbest bırakılmıştı.
YENİAKİT
Güncellenme Tarihi : 11.1.2025 10:02