
CHP Barış Yarkadaş'ı partiden ihraç ediyor
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi'nde gerilim tırmanırken kararı tanımayan Özgür Özel'e ise tepki giderek arttı. CHP'li eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Özel'e 'kimse aptal değil' diyerek, "CHP'ye oy veren milyonlarca kişi İBB'ciler ile genel merkezlilerin bitmek tükenmek bilmeyen hırsı ve istismarından yoruldu" açık açık yönetimi suçladı. Bu sözlerin ardından Barış Yarkadaş, tedbirli olarak CHP Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
CHP delegelerin başvurusu üzerine açılan davada İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi'nde seçilen başkan ve yönetimin tedbiren görevden uzaklaştırılmalarına, İl Başkanlığı'na geçici yönetim kurulu atanmasına karar verdi.
CHP'de yeni gelişme: Barış Yarkadaş disipline sevk edildi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş'ı tedbirli olarak ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk etti.
CHP'de, 8 Ekim 2023'te gerçekleştirilen İstanbul İl Kongresi'nin iptal edilmesi ile mahkeme kararıyla İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum atanan Gürsel Tekin'in ardından eski Milletvekili Barış Yarkadaş da ihraç talebiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.
Barış Yarkadaş 25 ve 26. Dönem CHP Milletvekili olarak TBMM’de görev almıştı.
Güncellenme Tarihi : 4.9.2025 11:20