Gündem
  • 28.3.2024 13:51

CHP’nin Mersin Toroslar adayı Öcalan’ın akrabası çıktı

Mersin’de, CHP’nin Toroslar İlçe Belediye Başkan adayı Abdurrahman Yıldız’ın eli kanlı terör örgütü PKK’nın teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın akrabası olduğu ortaya çıktı. Başkan adayı Yıldız’ın eşi Feride Yıldız’ın dayısı Hüseyin Zain’in Abdullah Öcalan’ın kızkardeşi Fatma Öcalan ile evli olduğu öğrenildi. Hüseyin-Fatma Öcalan’ın kızı Dilek Öcalan ise HDP den 25.ve 26. dönem milletvekilliği yapmıştı.

CHP, DEM için çalışan Abdurrahman Yıldız'ı Toroslar belediyesinden başkan adayı gösterdi. Abdurrahman Yıldız'ın kampanyasında DEM ve CHP el ele verdi. İki parti bu ay içinde miting düzenleyerek Yıldız için oy istedi.

Yıldız sosyal medyadaki paylaşımlarıyla da gündeme geldi. Türk olarak anılmaktan üzüntü duyduğunu söyleyen Yıldız'ın sosyal medyada "Bana neler demediler ki. Affedersiniz Türk diyen bile oldu. Hatta özür dilerim Sünni Müslüman diyenleri gördüm" paylaşımı tepki çekmişti.

Ortak düzenlenen programda DEM'in eş sözcüsü Ahmet Asena da Yıldız için destek istemişti.

Asena, "Abdurrahman Yıldız'ı desteklemek için bir araya geldik. Sadece Yıldız'ı desteklemiyoruz, kendi geleceğimizi çocuklarımızın geleceği için destekliyoruz. Kazanan Abdurrahman Yıldız olmayacak. Mersin'de kazanmak demek Türkiye'ye bir işaret feneri yakmak demektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

 

GÜNÜN MANŞETLERİ


 

Güncellenme Tarihi : 29.3.2024 11:37

İLGİLİ HABERLER