Gündem
  • 27.4.2006 17:12

CHP'DEN ADALET BAKANI ÇİÇEK'E YANIT

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Ali Topuz, Adalet Bakanı Cemil Çiçek'in Terörle Mücadele Yasa Tasarısı'na ilişkin açıklamalarına yanıt verirken, ''Çiçek, saçma sapan iddialarda, suçlayıcı ifadelerde bulunuyor. Bir bakanın ciddiyeti ve serinkanlılığıyla bağdaştıramadık'' dedi.
     Topuz, Parlamento'da düzenlediği basın toplantısında, tasarının hiçbir aşamasında CHP'nin fikrinin alınmadığını söyledi.
     ''Bu kadar önemli bir yasa, sadece güvenlik güçlerinin talebini mi yansıtıyor, yoksa içerden, dışardan birtakım çevrelerin hükümetten istediklerini mi yansıtıyor'' diye soran Topuz, dış çevrelerin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a ilişkin hükümetten talepleri bulunduğunu, bu taleplerin ne kadarının tasarıda yer aldığını bilmediklerini kaydetti.
     CHP Niğde Milletvekili Orhan Eraslan da Öcalan'ın hükmünün kesinleştiği, bu nedenle af yolu açılamayacağına yönelik söylemlerin bulunduğuna işaret ederek, ''etkin pişmanlıktan yararlanmadım, bundan yararlanmak istiyorum, lehime, özel bir yasadır'' denilebileceğini ifade etti.
     Tasarının, ''vahim sonuçlar'' doğurabileceğini ifade eden Eraslan, ''Sadece Apo ile de ilgili değildir. Bu düzenleme, Murat Karayılan'dan, Osman Öcalan'a kadar terör örgütünü sevk ve idare eden herkes için geçerlidir ve daha vahimi süresizdir. 7 yıl eşkıyalık yap, sonra 'örgüt hakkında bilgi verdim, teslim oluyorum' diyerek, bundan yararlan'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:41

İLGİLİ HABERLER