CHP'Lİ ERASLAN: ''DEHAP'LA İLGİLİ KARAR, CEZA MAHKEMESİNİN MAHKUMİYET KARARIDIR; CEZA MAHKEMELERİNİN KARARLARI GERİYE DÖNÜP YÜRÜTÜLEMEZ''
TAHA ACAR
NİĞDE - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Orhan Eraslan, Yargıtay'ın DEHAP'la ilgili kararının ceza mahkemesinin mahkumiyet kararı olduğunu belirterek, ''Ceza mahkemesinin kararlar geriye dönüp yürütülemez'' dedi.
Orhan Eraslan, yaptığı açıklamada, Meclis'in millet iradesi olduğunu, seçimlerin iptal edilmesi yönünde hukukun her hangi bir cevaz vermediğini, iptal edilirse de bunun demokrasiye vurulan sivil bir darbe olacağını belirterek, meydanlardan, sandıklardan çıkamayanların hukuka takla attırarak başka yerden yarar beklememeleri gerektiğini ifade etti. DEHAP yöneticilerine, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce verilen mahkumiyet kararının, Yargıtay Dairesi'nce onaylanmasının bir ceza mahkemesi kararı ve mahkumiyet kararı olduğunu vurgulayan Eraslan, ''Bu kararın hukuki sonucunun mahkum olan sanıkların hapis cezasıyla cezalandırılmasıdır'' diye konuştu.
Ceza mahkemesinin kararlarının geriye dönüp yürütülemeyeceğine dikkat çeken Eraslan, ''Bu hukukun bir ana kuralıdır. Olayı hukuk çerçevesi içerisinde değerlendirmek gerekir. Siyasi isteklerimize, arzularımıza dayanarak bir değişim, bir çözüm yakalama peşinde olmamalıyız. Hukuki yönden incelersek bir kere seçimle ilgili Türkiye'de ne anayasamızda ne de diğer dört yasamızda seçimlerin tümden iptaliyle ilgili bir hüküm, her hangi bir kanun maddesi bulunmamaktadır'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:46