Gündem
  • 9.7.2010 06:37

ÇÖLAŞAN'IN TARİKAT KONUTLARI PATATES DEPOSU ÇIKTI!..

Emin Çölaşan Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde yazdığı "Tarikat konutları", köyün patates deposu çıktı.
Menzil Tarikatı üyelerinin Eskişehir'in Sivrihisar'da bir köyde tarikat evleri kurduklarını bu evlerde Kuran okuyup zikir çektiklerini yazan Çölaşan, "Kurulan tarikat evlerinin onayını İçişleri Bakanlığı jet hızıyla verdi.Burasının adı Bahara evleri olarak değiştirildi.Köyün yolu devlet imkanlarıyla büyük bir hızla yapıldığı gibi anında elektrik ve su bağlandı" diye yazdı.
Yazısını bu köyden çekilen ve zikir ayini yapıldığı belirtilen evin görüntüsüyle süsleyen Çölaşan'ın fena halde çuvalladığı ortaya çıktı.
Köy sakinleri Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan binanın halen patates deposu olarak kullanıldığı, zaman zaman köylünün tarlasından çıkan buğdayın da saklanması için depo olarak yararlandıklarını belirttiler.Köye bir cami yapmaya karar verdiklerini belirten köylüler, "Ancak onun da temelini yeni attık ve faliyette bile değil" açıklaması yaptılar.
Köyün elektriği ve suyunun uzun zamandır var olduğunu belirten köylüler, "Yeni sakinlerden önce de hem elektriğimiz hem suyumuz vardı.Ayrıca gazetede yayınlanan görüntüler kullandığımız deponun 3 sene önceki hali.Keşke Çölaşan buraya gelip bizimle konuşsaydı" dediler.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:00

İLGİLİ HABERLER