Gündem
  • 28.8.2024 09:34

Cübbeli Hoca : Laik düzenden dolayı şeyh yetiştiremedik, kabiliyet kalmadı

Cübbeli Ahmet’ten sert çıkış: "Helak oldu"
Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, 15 Ağustos’taki haftalık sohbetinde İsmailağa Cemaatinin kurucu lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun dikkat çeken bir ifadesini aktardı. Ünlü, sohbetinde Ustaosmanoğlu’nun “Şeyh yetiştiremedik. Kabiliyet kalmadı” şeklinde bir değerlendirme yaptığını belirterek, cemaatin mevcut şeyhlerini hedef aldı.

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü, İsmailağa cemaatinin kurucu lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun kendisinden sonra cemaat lideri olarak kimseyi bırakmadığını söyledi. 15 Ağustos'taki sohbetinde Ustaosmanoğlu’nun bir konuşmasında “Şeyh yetiştiremedik. Kabiliyet kalmadı” dediğini hatırlatan Cübbeli Ahmet, şunları vurguladı:

“Efendi hazretlerimiz, kendisinden sonra şeyh bırakmadı. Vallahi bırakmadı, Billahi bırakmadı, Tallahi bırakmadı. Yemin etmek kolay mı? Kulağımla duydum ben efendiden. Ondan sonra da onu bozacak hiçbir söz duymadık hiçbirimiz. Mehmet İslamoğlu’nun ses kaydından dinleyin. Ahmet Yeter hocanın ses kaydından dinleyin. Yeni yeni çıktı bunlar. Şahitler artıyor. Yine kıymetli bir ağabeyimiz, ismimi verme dedi. Efendi hazretleri ‘sen ismini duyurtma’ demiş. Efendi hazretlerinin yanında oturuyoruz. Birisi geldi. Sizden sonra şeyh kim olacak diye sordu. Evladım, kabiliyet kalmadı, dedi. Söz bu. Şeyh yetiştirememesi, efendi hazretlerinin noksanlığından değildi, haşa. Biz alamadık. Alıcıda, bizlerde sorun vardı. Vericide sorun yoktu. Allah bütün kullarına bu kadar hidayet veriyor mu?

"OSMANLI'DA DA AZALMIŞTI"

Tabi bunun genetiğinden, yediğimizden içtiğimizden, faiz çarkının dönmesinden, laik düzenin sisteminin getirisinden dolayı Osmanlı’nın son döneminde bile azalmıştı. Şimdi hepten dedi ki kabiliyet kalmadı. Şimdi sen niye dayatıyorsun bize? Sabiye, sübyana neyi dayatıyorsun? Rabıta yapacaksın diyor. Helak oldu çoluğumuz, çocuğumuz. Bütün meseleleri bunlar bu şekilde ele almışlar?”

CEMAATİN YENİ ŞEYHLERİ

Ustaosmanoğlu 2022’de hayatını kaybettikten sonra Hasan Kılıç lider oldu. Kılıç’ın 2024’te vefatının ardından da Ahmet Fikri Doğan cemaatin lideri olarak yer aldı.

Cübbeli, iki lidere de biat etmediğini belirtmiş, rabıtanın Mahmut Ustaosmanoğlu’na yapılması gerektiğini ifade etmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 28.8.2024 09:40

İLGİLİ HABERLER