Gündem
  • 7.8.2016 00:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan, El Cezire'ye önemli açıklamalar

Erdoğan, Katar merkezli El Cezire Televizyonu'na verdiği mülakatta,  FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili soruları cevapladı.

Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğini belirten Erdoğan, "FETÖ  sadece Türkiye'de hakimiyet kurmayı hedeflemiyor, Afrika ülkelerine de uzanmaya  çalışıyor." dedi.

Erdoğan, bu grubun dini bir cemaat olmadığını, ülkeyi ve ekonomiyi  kontrol altına almaya çalışan terör örgütü olduğunu vurgulayarak, "Zalime karşı  gevşeklik göstermek mazluma yapılmış bir ihanettir. Darbecilere karşı gevşeklik  göstermeyeceğiz. Onlar haindirler. Onlara merhamet etmeyeceğiz." diye konuştu.

Örgütün sadece kendi özel çıkarları olduğunu, bu çıkarları yok  edeceklerine dikkati çeken Erdoğan, "Devlet kurumlarında bunların var olmalarına  izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, devleti demokratik şekilde yönettiklerini anlatarak,  "Darbeciler, Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ve MİT'i bombaladılar. Ordu  birimlerine hakim olmaya çalıştılar. Onlar bazı binaları ele geçirebilirler ama  asla halkı ele geçiremeyecekler." değerlendirmesinde bulundu.

"Pensilvanya'daki zatın verdiği emirle siviller bombalandı." diyen  Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ona tabi olan tüm zalimler bunun bedelini ödeyecek. Bunlar halka  egemen olmak için dini istismar ediyor. Ölümden korkmuyoruz. Bizler Müslümanız ve  bize göre ölüm bir kaderdir. Kaderimiz geldiğinde bu ne bir saat öne alınır ne de  geriye. Tankın altına yatan gence bakın."

Güncellenme Tarihi : 7.8.2016 01:16

İLGİLİ HABERLER