Gündem
  • 30.11.2012 12:05

Cumhurbaşkanı'ndan 'Madımak' bombası!..

Cumhurbaşkanı Gül, 1993 yılında yaşanan Sivas katliamının araştırılması için DDK’yı görevlendirdi.

Gül, Madımak olayının gerek oluş şekli, amacı, sonuç ve tesirleri itibarıyla gerekse dönem içinde yaşanan diğer bazı olaylarla irtibatları itibarıyla bir bütünlük içinde araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirdi.

ntvmsnbc

 

SİVAS BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Madımak olayının araştırılması ve incelenmesi için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirmesine ilişkin, ''Hadisenin bilinmeyen yönlerinin aydınlatılması, gerçeklerin ortaya çıkarılması açısından çok fayda sağlayacağını düşünüyor ve inanıyoruz'' dedi.
      Ürgüp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ulusal medyada kamuoyu oluşturma çalışmasını 114 derneğin temsilcisi sıfatıyla sürdürmeye gayret gösterdiğini ve bazı televizyon kanallarına çıkarak görüşlerini anlattığını söyledi.
      Bu gayretlerin netice verdiğini dile getiren Ürgüp, ''Bu başarı bütün Sivas'ın, 114 sivil toplum kuruluşunun, hepimizin başarısıdır'' dedi.
      İşin yürütücüsünün, temsilcisinin kendisi olmasa bir başkası olabileceğini dile getiren Ürgüp, şöyle konuştu:
      ''Bu bir nasip meselesidir, elini taşın altına koyma meselesidir. DDK'nın çalışmaları, başarıları bütün toplumumuz tarafından biliniyor. Hadisenin bilinmeyen yönlerinin aydınlatılması, gerçeklerin ortaya çıkarılması açısından çok fayda sağlayacağını düşünüyor ve inanıyoruz bütün sivil toplum kuruluşları olarak.''
      Doğan Ürgüp, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile katkı sağlayan bütün dernek temsilcilerine şükranlarını sunduğunu ifade etti.
      Cumhurbaşkanı Gül'ün DDK'yı görevlendirmesinin ardından çok olumlu tepkiler aldığını vurgulayan Ürgüp, sözlerini şöyle sürdürdü:
      ''Dernek başkanları, Cem Vakfı Başkanımız aradı. Bütün toplum kesimleri mutabıktık zaten, Sayın Cumhurbaşkanımızın, üstüne basa basa söylediği oydu zaten. 'Şimdiye kadar çok dostlar bize söylediler ama bu kadar kararlı ve muhtelif kesimleri temsil eden tam bir mutabakatla ilk defa karşılaşıyoruz' demişlerdi Sayın Cumhurbaşkanımız. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi oldu, inşallah hayırlara vesile olur.''
     
     AA

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:49

İLGİLİ HABERLER