Gündem
  • 23.6.2024 22:33

Dağıstan'da sinegog ve kiliseye saldırı.. Çok sayıda ölü var

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde saldırı! Çok sayıda ölü ve yaralı var.. Rus hükümeti bir polisin öldüğünü söylüyor ama gelen haberler ölü sayısının çok olduğu yönünd.

Dağıstan içişleri bakanlığının TASS'a verdiği bilgiye göre, kimliği belirsiz saldırganlar Derbent kentindeki bir sinagog ve kiliseye otomatik silahlarla ateş açarak bir polis memurunu öldürdü, bir polis memurunu da yaraladı.

"Moskova saatiyle 18.00 sularında kimliği belirsiz kişiler bir sinagog ve kiliseye otomatik silahlarla ateş açtı. İlk verilere göre bir polis memuru öldü, bir polis memuru da yaralandı. Saldırganlar kaçtı. Beyaz bir Volkswagen Polo otomobille polis onların peşinde.

Derbent ve Mahaçkale'de kimliği belirsiz kişiler bir Ortodoks kilisesine ve bir sinagoga ateş açtı. Güvenlik güçlerinin ölümü biliniyor. Dağıstan Kamu İzleme Komitesi başkanı Şamil Khadulaev, ölen rahip ve kilisenin güvenlik görevlisi olduğunu duyurdu..

Rusya'nın Dağıstan bölgesinde düzenlenen iki silahlı saldırıda bir polis noktasının, sinagog ile kilisenin hedef alındığı ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Rusya'dan yapılan açıklamada, 'Teröristlerle çatışma sürüyor' denildi.

SALDIRGANLAR BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

Sosyal medyadan paylaşılan fotoğraflarda iki saldırgan görüntülendi.

Dağıstan Işıkları şehrinin polis departmanı başkanı Derbent'te militanlarla çıkan çatışmada öldürüldü.

TASS , İçişleri Bakanlığı'na atıfta bulunarak, Derbent'te militanlarla yaşanan çatışma sonucunda Dağıstan Işıkları polis departmanı başkanı Mavludin Khidirnabiev'in öldürüldüğünü yazıyor .

Bakanlık, Khidirnabiev'in yardım için komşu şehre geldiğini ve ağır yaralandığını bildirdi. Daha sonra İçişleri Bakanlığı, doktorların güvenlik görevlisine yardım edemediğini ekledi.

Dağıstan İçişleri Bakanlığı: Mahaçkale'de dört militan öldürüldü

Cumhuriyetin İçişleri Bakanlığı'na bağlı “Dağıstan İçişleri Bakanlığı Kriminal Chronicle” adlı telgraf kanalı, güvenlik güçlerinin Mahaçkale'de dört militanı öldürdüğünü bildirdi .

İçişleri Bakanlığı zaten iki militanın öldürülmesinden bahsetti ancak bunun tam olarak nerede gerçekleştiğini belirtmedi.

Telegram kanalları Derbent'teki askeri teçhizatın videolarını yayınlıyor.

Dağıstan'da düzenlenen terör saldırıları sonucunda 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Cumhuriyet Müftüsü'nün bildirdiğine göre Mahaçkale ve Derbent'e düzenlenen saldırı sırasında aralarında yedi güvenlik görevlisinin yanı sıra "din adamları ve sıradan vatandaşlar da dahil olmak üzere dokuz kişi öldürüldü . " Ona göre, terör saldırıları sonucunda 25 kişi yaralandı.

Daha önce Dağıstan İçişleri Bakanlığı altı polis memurunun öldürüldüğünü, cumhuriyetin Kamu İzleme Komitesi ise Derbent'te bir rahip ve bir kilise güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü bildirmişti .


Dağıstan'daki saldırı sonucunda 6 polis memuru hayatını kaybetti, 12 polis de yaralandı.

Mahaçkale ve Derbent'te silahlı saldırı sonucu 6 polis öldü, 12 polis de yaralandı. Bu , yerel güvenlik güçlerine bağlı “Dağıstan İçişleri Bakanlığı Kriminal Chronicle” telgraf kanalı tarafından bildirildi .

Telegram kanalı "Tut Dağıstan"  iki adamın fotoğraflarını yayınladı - yayın bunların ölen polis memurları olduğunu iddia ediyor.

RIA Novosti muhabiri, Mahaçkale'de silah seslerinin yeniden duyulduğunu bildirdi .

Güncellenme Tarihi : 23.6.2024 22:54

İLGİLİ HABERLER