Spor
  • 21.9.2023 11:56

Danimarka basını : Kopenhaglı futbolcular staddaki 130 desibellik gürültü nedeniyle sahadan kulak hasarı ile ayrıldı

Kopenhag'ın Galatasaray karşısında galibiyeti kaçırması Danimarka basının geniş şekilde yer aldı. Danimarkalılar maçın skoru kadar stadın gürültüsünü de haber yaptı ve , “Taraftarın sesi 130 desibete kadar çıktı.. 120 desibel'den sonra kulakta hasar oluşuyor. Futbolcular stattan kulak hasarı ile ayrıldı” dedi.

İŞTE O HABER

Kırmızı kart  mükemmel bir açılışı engelledi..

FCK, deplasmanda mükemmele yakın bir oyun sergiledi ancak Galatasaray'ın geç iki golünün ardından bir puanla yetinmek zorunda kaldı.

FC Kopenhag, Şampiyonlar Ligi tarihindeki en iyi deplasman maçlarından birinin ardından galibiyete doğru ilerliyordu ancak Elias Jelert'e kırmızı kart pahalıya mal oldu.

Danimarkalı şampiyonlar sürenin bitiminin beş dakika öncesine kadar 2-0 öndeydi. Burada Galatasaray avantajını kullanarak evinde iki harika golle 2-2'lik skoru yakaladı.

Başantrenör koltuğunda birinci yıl dönümünü kutlayan Jacob Neestrup, önceden bir puanın iyi olacağını ancak maçın gidişatı dikkate alındığında puan kaybının acı verici olabileceğini söyledi.

FCK bunun dışında hem zekayla, hem cesaretle hem de şüphecilikle oynadı, ancak sonunda kırmızı kart gören Jelert'in tek hatası ile 2 puan bıraktı.

Sonuç olarak FCK, Bayern Münih ve Manchester United gibi büyük takımların da yer aldığı grupta çok zorlu bir deplasmanda puan açısından iyi bir başlangıç ​​yaptı.

Neestrup'un sahadaki oyunculara ulaşması zor olsa da buna söylenecek bir şey yok.

Sponsorluk nedeniyle artık Rams Park olarak anılan Ali Sami Yen Stadyumu, 50.000'e yakın fanatik Türk taraftarın oynadığı, Avrupa'nın cehennem gibi sahaları arasında yer alıyor.

FCK topa her sahip olduğunda, tüm maçlarda olduğu gibi seyirciler şiddetli ses seviyesini 130 desibelin üzerine çıkardı. Bu, hakemin düdüğü çaldığında kulağınızın hemen yanında durmanıza eşdeğerdir.

Sundhed.dk'ye göre ses, 120 desibelde kulaklarda acı verici hale geliyor ve Danimarka'nın en büyük özel işitme merkezleri zinciri AudioNova'nın web sitesinde 120 desibel için şöyle yazıyor: "Kısa bir maruziyetten sonra işitme hasarı zaten mümkün."
Galatasaray stadındaki 130 desibellik sesler Kopenhaglı futbolcuları neredeyse sağır ediyordu. Galatasaraylılar bu sese alışkın olduğundan onlar fazlaca etkilenmedi.

Yani Galatasaray'ın iç sahasının cadı kazanı olarak anılması sebepsiz değil.

Arka zincirin Mauro Icardi'nin derin koşusunu kontrol etmek zorunda kaldığı ve üst direğin bir denemeyi, Kamil Grabara'nın da başka bir girişimi yönetmek zorunda kaldığı biraz zor bir başlangıçtan sonra, FCK maça girdi.

Danimarkalılar, Jacob Neestrup'un söylediği gibi topu elinde tutmaya cesaret etti ve devrenin ortasından itibaren FCK da Türk kalesini tehdit etmeye başladı.

Sahanın karşı tarafına doğru gelen top, Mohamed Elyounoussi'nin topu güzel bir şekilde ehlileştirip dengeleyerek Danimarka'nın 35. dakikada öne geçmesini sağladı.

Galatasaray en fazla şansa sahip olsa da Danimarkalılar devre arasına önde girebildi ve FCK ancak devre sonrasında çıtayı yükseltti.

Hücumda oynadılar ve bu, diğer şeylerin yanı sıra, farkı ikiye katlayan golle de kanıtlandı.

Sol bek Birger Meling'in hücuma geçmesi ve derin koşuyu kendisinin yapması Türk takımının ofsayt tuzağını bozdu ve sol kanatta tamamen serbest kalmasını sağladı.

Diogo Gonçalves'in çapraz olarak ceza sahasına hücum ettiğini gördü ve bir saatten biraz fazla bir süre sonra topu kolaylıkla ceza sahasına sokmayı başardı.

Türkler, Elias Jelert'e aptalca bir hücum nedeniyle ikinci sarı kartını verdikten sonra yürüyüş emri verildiğinde ancak 20 dakikadan daha kısa bir sürede gerçek bir baskı oluşturmayı başardılar.

Uzun bir süre Danimarkalılar evde kalmak istiyormuş gibi göründü ama sonunda işler ters gitti. İlk olarak, Boey beş dakika sonra filelerin çatısına yarım voleyle vurdu ve birkaç dakika sonra Tete ceza sahasının dışından güzel bir şekilde topu eşitledi.

 

Güncellenme Tarihi : 21.9.2023 12:11

İLGİLİ HABERLER