Gündem
  • 28.8.2021 09:27

Danimarka'dan sürpriz karar!.. Tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldırdı

5.8 milyonluk Danimarka Koronavirüs yasaklarına elveda demeye hazırlanıyor.. Bugüne kadar 342 bin vaka görülen Danimarka'da Koronavirüs nedeniyle 2.576 kişi öldü.
Dün ise 975 vaka ve 3 yeni ölüm yaşandı..
Bu gelişmeler üzerine Danimarka maske dahil bütün koronavirüs yasaklarını kaldırma kararı aldı..Danimarka iki hafta içinde tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldıracağını ve Kovid-19'u 'toplum için kritik bir tehdit' olarak sınıflandırmayı bırakacağını duyurdu.

Dünya, yaklaşık 2 yıldır koronavirüsün (Kovid-19) pençesinde. 200 milyondan fazla kişiye bulaşıp, 4 milyonun üzerinde cana mal olan virüs pek çok alışkanlığımızı değiştirmemize neden oldu.

Haliyle pek çoğumuzun aklında bir süredir aynı soru var: Pandemi ne zaman bitecek ve eski normallerimize döneceğiz?

Bu soruya yanıt Danimarka'dan geldi. Danimarka tüm koronavirüs kısıtlamalarını kaldırmak için harekete geçti. Söz konusu yasakların 2 hafta içinde kaldırılacağı duyuruldu.

Başka bir deyişle Danimarka 2 hafta içinde pandemi döneminden çıkıp 'eski normal'ine dönmek için geri sayıma geçti.

Ayrıca Danimarka, Kovid-19'u 'toplum için kritik bir tehdit' olarak sınıflandırmayı bırakacağını duyurdu. Sağlık Bakanı Magnus Heunicke, 'Salgın kontrol altında' dedi.

Nüfusunun yüzde 70'inde fazlası aşılı olan Danimarka, bu yeni döndemde koronavirüsü yakında izleyecek ve salgın tehdidinin geri dönmesi halinde yasakların geri getirecek.

Güncellenme Tarihi : 28.8.2021 09:41

İLGİLİ HABERLER