Spor
  • 24.2.2008 13:30

DEMİRÖREN'DEN BEŞİKTAŞLILARA YENİ STAT MÜJDESİ...

İSTANBUL - Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Yıldırım Demirören, ''Beşiktaş'tan korkuyorlar. Onun için de bilinçli bir şekilde yıpratma karalama kampanyası yapıyorlar'' dedi.
     Demirören, yeni stat projesi ile ilgili olarak dünyanın önde gelen bir firması ile anlaştıklarını belirterek, ''Bu firma, Wembley, Arsenal'in Emirates ve Benfica statlarını yapmıştır. Yeni stadımız spor ve kültür hizmetlerini birarada yapacaktır. Amacımız stadımızı yılda 200 gün boyunca çalıştırmaktır'' dedi.
     Avrupa'nın en modern statlarından birine sahip olacaklarını kaydeden Demirören, ''Stadımız üstü kapalı olarak yapılacaktır. Stat projesinin bugünlere gelmesinde desteği olan Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Murat Başesgioğlu'na ve federasyon başkanımız Sayın Hasan Doğan'a teşekkür ederim'' diye konuştu.
     Yıldırım Demirören, stat ve kültür merkezinin İstanbul ve Türkiye'nin gözbebeği olacağına inandığını dile getirerek, şöyle devam etti:
     ''Gerekli izinleri tamamladıktan sonra, en kısa zamanda hatta mayıs ayı sonunda kazmayı vurup bu stat ve kültür merkezini 18 ay gibi kısa bir sürede Beşiktaşımız'a kazandırmak istiyoruz. Stadımız 42 bin kişi kapasiteli olacaktır.''
     Stadın inşaası sürerken bir sezon boyunca Zeytinburnu veya Kasımpaşa stadında oynamayı planladıklarını anlatan Demirören, Avrupa maçlarını ise Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamayı düşündüklerini ifade etti.
     Demirören, yeni stadın maliyetinin 80 milyon Avro civarında olacağını belirtti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 13:42

İLGİLİ HABERLER