Asayiş
  • 26.8.2024 21:00

DEM'li Koçyiğit, PKK'ya yapılan operasyonlardan rahatsız oldu

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik sınır dışı operasyonlarından rahatsız oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya yönelik Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonları tüm hızıyla devam ediyor.

PKK'lı teröristler, yerli SİHA'lardan gizlenmek için adeta kaçacak delik arıyor.

Mağaralarda kapana sıkılmış halde çaresiz kalan teröristlere yönelik operasyonlarda çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getiriliyor.

Ancak düzenlenen bu operasyonlar, DEM Partili vekilleri ve siyasetçileri oldukça rahatsız ediyor.

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Koçyiğit, Meclis basın toplantısında düzenlenen operasyonlardan rahatsızlığını dile getirdi.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerden Gülistan Tara ve Hero Bahadin'in için tepki gösterdi.

TERÖRİSTLERİ ANARAK BAŞLADI

Koçyiğit, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

Birkaç gün önce Süleymaniye'de Türkiye'nin SİHA saldırısı sonucu yaşamını yitiren Hero Bahadin ve Gülistan Tara'yı burada anarak başlamak istiyorum. Evet bir araç vuruldu ve o araç içerisinde iki gazeteci yaşamını yitirdi. Kalan 4 kişi de yaralandı.

“BU SİHA SALDIRILARININ GEREKÇESİ NEDİR?”

Soruyoruz buradan bu SİHA saldırılarının gerekçesi nedir? Hiçbir şekilde yargılama yapılmadan insanların binlerce kilometre havadan hedef gösterilerek sivil araçların vurulmasının amacı nedir? Türkiye bu saldırılarla ne yapmak istiyor? Bu kaçıncı saldırı? Biz bu saldırıyı şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyoruz.

Güncellenme Tarihi : 26.8.2024 20:30

İLGİLİ HABERLER