Gündem
  • 25.7.2024 11:20

Demokratların güçlü kadını Pelosi... Netanyahu'nun konuşması duyduğum en kötü sunum

Pelosi: Netanyahu'nun konuşması Kongre'ye hitap etme onuruna sahip yabancı bir şahsın yaptığı en kötü sunum

 Eski ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konuşmasının Kongre'ye hitap etme onuruna sahip yabancı bir şahsın yaptığı en kötü sunum olduğunu belirtti.


Şöyle ekledi: "İsrail'i seven birçoğumuz, bugün Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği terör saldırısı ve adam kaçırma olaylarının ardından aileleri acı çeken İsrail vatandaşlarını dinleyerek vakit geçirdik."

Pelosi şöyle devam etti: "Bu aileler, rehinelerin evlerine dönmesini sağlayacak bir ateşkes anlaşması talep ediyorlar ve biz de Başbakanın zamanını bu hedefe ulaşmak için harcayacağını umuyoruz."

Çarşamba akşamı Netanyahu , Gazze Şeridi'ndeki savaş bağlamında İsrail'e daha fazla destek sağlaması konusunda ABD'ye baskı yapmak amacıyla ABD Kongresi önünde bir konuşma yaptı.

Netanyahu, izleyicilerin alkışlarıyla şunları söyledi: “Tarihi bir kavşaktayız, Ortadoğu kaynıyor! İran'ın başını çektiği şer ekseni Amerika, İsrail ve Arap dostlarımızla karşı karşıyadır. Bu bir medeniyetler çatışması değildir. barbarlıkla medeniyet arasındaki bir mücadeledir ve medeniyet güçlerinin galip gelmesi için Amerika ve İsrail'in birlikte ayağa kalkması gerekir.”

İsrail Başbakanı, "İsrail'in geri adım atmayacağını ve zafere ulaşana kadar savaşacağımızı" vurgulayarak, "Hamas'a karşı tam bir zaferden daha azına razı olmayacağız" dedi.

NETANYAHU'NUN MONUŞMASINDAN SATIR BAŞLARI

Bugün çarşamba günü saat 21.00'de başlayan ABD Kongresi oturumu töreninde İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu konuşma yaptı ve  konuşmasında İran ve Gazze savaşıyla ilgili söylenenlerden bazıları şöyleydi: “

Tarihi bir kavşaktayız, Ortadoğu kaynıyor ve çatışma medeniyetler arasında değil, barbarlıkla medeniyet arasındadır.

Ortadoğu İran terör ekseniyle karşı karşıya

Buraya galip geleceğimize dair sizi temin etmek için geldim.

ABD ve İsrail birlikte durmalı ve bunu yaptığımızda biz kazanacağız, onlar ise mağlup olacak.

Hedeflerine ulaşılıncaya kadar Gazze'deki savaşın bitmesine izin vermeyeceğim.

Ortadoğu'daki dostlarıma İran'ın tüm terörün ve kaosun kaynağı olduğunu ve radikal İslam'ı empoze etmeye çalıştığını söylüyorum.

Hamas, Hizbullah ve Husilerle savaşırken İran'la da savaşıyoruz.

İran, ABD'yle karşı karşıya gelebilmek için önce Orta Doğu'yu kontrol etmesi gerektiğinin farkına varıyor.

Bizim savaşımız sizin savaşınızdır, düşmanlarımız sizin düşmanlarınızdır ve bizim zaferimiz ABD'nin zaferidir.

İsrail, İran'ın nükleer silah geliştirmesini engellemek için harekete geçtiğinde hem kendisini hem de Amerika'yı koruyor.

İsrail'in kahraman askerleri Gazze'deki savaşı yürütme biçimleri nedeniyle kınanmamalı, aksine övülmelidir.

Biz sadece kendimizi İran'dan korumuyoruz, sizi de koruyoruz.

Zafer ufukta görünüyor ve Hamas'ın yenilgisi İran terör eksenine güçlü bir darbe indirecek.

"İsrail'e saldıran, bedelini ağır ödeyecek."

Bu arada İsrailli muhalefet lideri Yair Lapid, Çarşamba akşamı Netanyahu'nun ABD Kongresi önündeki konuşmasını "rezalet" olarak değerlendirdi.

Lapid, "X" platformundaki hesabında şunları yazdı: "Ne yazık! En önemli cümleyi söylemeden bir saat süren konuşma: "Kaçırılan insanların iadesi için anlaşma yapılacak."

Kaynak: RT

Güncellenme Tarihi : 25.7.2024 11:30

İLGİLİ HABERLER