Dünya
  • 20.8.2021 10:24

Dev uçak tek bir İngiliz kadını alıp Kabil Havaalanından boş olarak ayrıldı

 Kabil Havaalanında Taliban'dan canını kurtarmak için bekleyen binlerce Afganlıyla dolup taşarken, devasa İngiliz uçağ,ı İngiliz eski denizcinin karısını alıp Kabil'den ayrıldı.
650 kişilik uçağa tek bir Afganlı bile anmadı..
Batılı ülkeler bırakın gizli Afgan işbirlikçilerini, elçiliklerinde çalıştırdıkları resmi Afganlı kişileri bile yanlarına almadı. Bu Afganlıları Talibanın önüne atan ABD ve Avrupa ülkeleri, kendilerinin tek bir kişisi için bile özel uçak yolladı.
İngiltere ve ABD'nin tahliyenin kendi asker ve vatandaşlarına tahliyelerinin tüm hızıyla devam ettiğini Kabil Havaalanında,  binlerce Afganlı Taliban'dan kaçmak için çaresiz olduğunu söylemesine rağmen kimse onları uçaklarına almıyor.Afganistan'dan sadece bir avuç insanla tahliye uçuşlarının yapıldığına dair raporlar var.
Eski bir Kraliyet Deniz komandosunun karısını Kabil'den alan devasa uçağın tamamen boş olması İngilizleri bile kızdırdı.

Paul 'Pen' Farthing Twitter'da şunları söyledi: 'Bu uçak boş… binlerce kişi havaalanının dışında beklerken skandal'

Şok edici bir görüntü, Taliban binlerce Afgan'ın başkentin havaalanına girmesini engellerken, eski bir Kraliyet Deniz komandosunun karısını Kabil'den alan neredeyse boş bir tahliye uçuşunu gösteriyor.  Paul 'Pen' Farthing Twitter'da şunları söyledi: 'Kaisa eve dönüyor!  AMA bu uçak boş¿ skandal çünkü binlerce kişi #Kabil Havalimanı'nın dışında içeri giremediği için eziliyor. Bu görev bittiğinde ne yazık ki insanlar geride kalacak çünkü biz doğru düzgün yapamıyoruz'

Batılı ulusların binlerce çaresiz Afgan'ı Taliban'a bıraktıktan sonra, Kabil'den eski bir Kraliyet Deniz komandosunun karısını taşıyan, ancak neredeyse hiç kimse olmayan boş bir uçak havalandı.
Bir Deniz Kuvvetleri, Çarşamba günü Kabil'deki havaalanının güvenli çevresi içindeki bir Tahliye Kontrol Kontrol Noktası aracılığıyla işlem sırasında iki sivili kontrol ediyor

Güncellenme Tarihi : 20.8.2021 10:38

İLGİLİ HABERLER