Gündem
  • 1.5.2024 10:26

DEVA Partisi'nden kaçan kaçana! İstifa dalgası sürüyor

DEVA Partisi'nin Hakkari Kurucu İl Başkanı İbrahim Piruzbeyoğlu, görevinden ve partisinden istifasını sundu.

İstifa dalgası: 

İstifasının gerekçesini yazılı açıklamayla kamuoyuna duyuran İbrahim Piruzbeyoğlu, "Kişisel işlerimdeki yoğunluk nedeniyle Demokrasi ve Atılım Partisi'nde yürütmekte olduğum çalışmalarımı sürdürme olanağım kalmamıştır. Bu nedenle DEVA Partisi Hakkari İl Başkanlığından ve üyelikten istifa etmiş bulunuyorum. Hiçbir kişisel kırgınlık veya farklı anlam taşımayan bu istifamın kamuoyu tarafından nesnel bir şekilde değerlendirileceğini umuyorum" ifadelerini kullandı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve parti yöneticilerine teşekkür eden Piruzbeyoğlu, "Şahsıma teveccüh Hakkari İl Başkanlığı görevini layıkıyla gören Genel Başkan Sayın Ali Babacan'a; DEVA Partisi Genel Merkez yöneticilerine; DEVA Partisi Kurucu Kurulu Üyesi kardeşim Rojhat Ölmez'e; bugüne kadar birlikte yürüdüğüm DEVA Partisi Hakkari il ve ilçe teşkilatları üyelerine, emekçilerine; Hakkari'de DEVA Partisi'ne gönül vermiş olan halkımıza bir kez daha en derin şükranlarımı sunuyorum" dedi.

DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin Ankara il başkanları istifa etti
DEVA Partisi Ankara İl Başkanı Nutku Akın ve Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, partilerini eleştirerek istifa etti.

'Adayları Whatsapp'tan öğrendim'

Akın, belediye başkanı adaylarının belirlenme sürecinde kendisiyle istişare edilmediğini, bazı adayları Whatsapp yoluyla öğrendiğini anlatarak, şöyle konuştu:

"Keçiören Belediye Başkan adayı Hamza Aydoğdu'nun adli süreçleri devam ederken aday gösterilmesinin doğru olmadığını savundum. Genel merkez sindirme politikasına maruz kalmış bir il başkanıyım. Meclis'e giren 15 vekilin elini taşın altına koymadığı bir süreçte teşkilatın motivasyonu düşmektedir, geleceğe dair umudumuz kalmamıştır. Bu nedenlerle Ankara İl Başkanlığı görevimi bırakma kararı aldım."

Babacan'ın iktidarı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı her zaman eleştirdiğini dile getiren Akın, "Siz daha fazlasını yapıyorsunuz. Parti içerisinde demokrasiyi işletmiyorsunuz." dedi.

DEVA Partisi Genel Sekreteri Sanem Oktar istifa etti: “Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi”

Oktar, siyasete girme sebeplerinin geçerliliğini koruduğunu anca DEVA Partisi’ndeki dört yılının sonunda hayal kırıklığına uğradığını belirtti ve şöyle devam etti:

“Hayalimdeki DEVA Partisi bu değildi. Bir yolda yürümek için önce yoldaş olmak gerektiğini gördüm. Düzeltmek için gösterdiğim çabaların da yetersiz kaldığını fark ettim. Değişim için daha fazla heyecan duyan arkadaşlarımıza, gençlere alan açmanın kan değişiminin doğru olduğuna inandığım için benim için çok zor olan bu ayrılma kararını aldım.”

Kapıya kilit vurdular! DEVA Partisi'nde toplu istifa
Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde yaşanan toplu istifa nedeniyle DEVA İlçe Başkanlığı kapatıldı.

DEVA Partisi'nde toplu istifa depremi yaşandı. DEVA Muratlı İlçe Başkanı Zafer Şengül ve Yönetim Kurulu üyeleri hem görevlerinden hem de parti üyeliklerinden istifa ettiler. Partinin tabelası da indirilerek, parti binası kapatıldı.

DEVA Partili il başkanı istifa etti, AK Parti'ye katıldı
DEVA Partisi İl Başkanlığı görevinden istifa eden Emrah Çay, AK Parti rozeti takarak partiye katıldı.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen törende konuşan AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Çay'ın partilerine katılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Aydın Ayaydın ise daha güçlü bir Muğla için el ele vereceklerini kaydetti.

Güncellenme Tarihi : 1.5.2024 11:15

İLGİLİ HABERLER