Medya
  • 11.5.2005 09:13

'DEVRİMLERİN BEKÇİLİĞİ RTÜK'E Mİ KALDI?'

YAVUZ SEMERCİ'NİN SABAH'TAKİ YAZISI:

Devrimlerin bekçiliği RTÜK'e mi kaldı?

Atatürk ilke ve inkılaplarıyla, Digiturk'ün müşterilerine sunduğu erotik kanalların ne ilgisi var? Ben ilgi kuramadım. Ama RTÜK kurmuş. Digiturk'ün kapatılan yurtdışı kaynaklı 4 kanalı, RTÜK'e göre kamu hizmet anlayışı ve sorumluluğu içinde Atatürk ilke ve inkılaplarına, Türk milletinin milli, ahlaki, insani, manevi değerlerine aykırıymış! Nasıl yani?

Atatürkçü düşünce, yetişkin insanların, para vererek hizmet aldıkları bir kanaldan erotik film izlemesine karşı mı?
İzleyince Atatürkçü formatımız mı bozuluyor? Ortada bir bozulma var ise bunu RTÜK mü önleyecek? RTÜK sayesinde dünyada ve özellikle Arap ülkelerinde neden Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun insan tipi göremediğimiz de anlaşılıyor! Örneğin kapatılan Playboy TV, Türkiye dışında 20'si Müslüman olmak üzere 53 ülkede izleniyor. Müslüman ülkeler arasında, Birleşik Arap Emirlikleri, Tunus, Ürdün de var.

Şikâyet gelmiş. Şikâyet eden, Digiturk kumandası OPTS tuşuyla mönüye girecek, 0000 yazan pin kodunu istediği bir şifreyle değiştirecek. Böylece çocukları ve hatta kendini zararlı yayınlardan kurtaracak.

Bu kadar basit bir işlemi beceremeyen biri Atatürk ilke ve inkılaplarına uygun yaşayacak, para verip erotik yayın izleyenler deforme olacak, öyle mi?
Dijital platformun işi içerik üretmek değil, taşıyıcı olmak. Ayrıca, bu tip dijital platformlar erotik yayınların ebeveynler tarafından kontrol edilmesini sağlayacak şekilde dizayn ediliyor.

Peki, kontrolsüz satılan uydu antenlerine nasıl bir önlem alınacak? Uydu alıcılarına, uydulardaki porno yayınların (Soft erotik değil) şifrelerini kıran yazılımlar yüklenerek satılıyor. İllegal ve çocukları korumasız bırakan bir sistem yaratılmış. Denetleyen kimse yok.

RTÜK bu işlere kafa yoracağına, denetim altındaki şifreli Digiturk'ü ticari açıdan da zor duruma sokmaya çalışıyor. Kendinizi Digiturk yöneticisi yerine koyun. Playboy TV ile bir lisans sözleşmeniz var. On binlerce abone yapmışsınız. Yıllardır bu kanalı yayınlıyorsunuz. Yıllardır, ilke ve inkılap bağlantısı kurulmamış kanallarınız bir gün, hiçbir uyarı yapılmadan kapatılıyor.

Abone, parasını isteyecek, lisans veren kanal "beni ilgilendirmez, lisans parasını öde" diyecek. Ne ayıp! Korkarım bu kafayla bizi, Arap Birliği'ne bile almayacaklar!

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:04

İLGİLİ HABERLER