Yaşam
  • 1.7.2023 13:42

Didem Uzel Çocuğumun eşcinsel olmasını istemiyorum deyip Amerika'dan kaçtı

Didem Uzel LGBT için Amerika’dan kaçtı

Uzun bir süre Amerika'da yaşamını sürdürdükten sonra Türkiye'ye kesin bir dönüş yapan Didem Uzel, Amerika'ya dönmeme sebebini ilk kez açıkladı. "Orası göründüğü gibi bir yer değil" diyen Uzel, "Ülkenin bazı eyaletlerinde ise LGBT destekleniyor. Çocuklara okullarda özel gün adı altında bayraklarla yürüyüş yaptırmalarına karşıyım. Benim çocuğumu öyle yürütemezsiniz." dedi.

Didem Uzel ABD'den Türkiye'ye Kaçtı Durum Felaket Diyor - Foto Galeri -  Memurlar.Net

"Eylül", "Büyük Umutlar", "İki Aile", "Doktorlar" ve "İntikam" gibi yapımlarda rol alan eski manken Didem Uzel, 2012 yılında iş insanı Selim Sarı ile dünyaevine girerek Amerika'ya yerleşme kararı almıştı. 2016 yılında oğlu Leo Aslan'ı kucağına alan Uzel, uzun bir süre Amerika'da yaşadıktan sonra Türkiye'ye kesin olarak dönüş yaptı.

Didem Uzel Oğlumun İsmini Leonardo Di Caprio'dan Koyduk - Önce Vatan  Gazetesi

Kendisine yöneltilen "Neden Amerika'ya dönmüyorsunuz? New York'ta yaşamak istemiyor musunuz?" sorularına açıklık getiren Uzel, şaşırtan ifadeler kullandı.

"NEW YORK GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ BİR YER DEĞİL"

"Neden Türkiye'ye dönüyorsun?' diye soruyorsunuz... 'Ne güzel hayatın var orada' diyorsunuz. Her ülkenin kendine göre artıları eksileri var." diyerek sözlerine başlayan Uzel, "New York öyle göründüğü gibi bir yer değil. Bir kere çok pis. Çöpler yığın içinde, fare dolu her yer. Bir de uyuşturucu etkili sigaralar yüzünden şehrin her yeri kokuyor." şeklinde konuştu.

"ÇOCUKLARA BAYRAKLARLA YÜRÜYÜŞ YAPTIRMALARINA KARŞIYIM"

Özellikle çocuklar için Amerika'nın doğru bir seçim olmadığına dikkat çeken Uzel, "Çocuk parkları dâhil. Kimsenin cinsel hayatı beni ilgilendirmez ama bu şehir ve ülkenin bazı eyaletleri LGBT'yi destekliyor. 

Beni ilgilendirmiyor ama çocuklara okullarda özel gün gibi kutlama yaptırıp bayraklarla yürüyüş yaptırmalarına karşıyım." diyerek tepki gösterdi. 

"BENİM ÇOCUĞUMA BÖYLE BİR ŞEY YAPILMASINA İZİN VERMEM"

Çocuğunun böyle bir ortamda büyümesini istemeyen Uzel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunun küçücük çocukların hayatına sokulmasına, cinsiyetsizlik baskısına karşıyım. Benim çocuğumu öyle yürütemezsiniz, buna izin veremem.  New York'a dönmemek için çok sebebim var. Ayrıca enflasyon sadece Türkiye'de yok, buranın da maşallahı var artık. İcap ederse başka eyalette yaşarım belki ama bu şehirde asla..."

 

Güncellenme Tarihi : 3.7.2023 00:17

İLGİLİ HABERLER