Gündem
  • 21.7.2022 00:00

Diyarbakır Barosu'ndan PKK'yı aklayıp TSK'yı suçlayan küstah sözler

Şeytanın avukatları: PKK Duhok'ta katliam yaptı, HDP ve Diyarbakır Barosu Türkiye'yi suçladı

Terör örgütü PKK tarafından Irak'ın Duhok kentine düzenlenen saldırıda sivil halk zarar gördü. Terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ve teröristlerin avukatlığına soyunan Diyarbakır Barosu ise katliamı Türkiye'ye yıkmaya çalışarak TSK'yı hedef aldı.

Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda dağılma noktasına gelen terör örgütü PKK, içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan ve dezenformasyona başvurmayı sürdürüyor.

Terör örgütü, Irak'ın Duhok kentinde masum sivilleri hedef alırken, örgüt yanlısı basın organları da saldırıyı Türk ordusuna yıkmaya çalıştı. Yapılan yayınlarla Iraklılar, Türkiye'ye karşı kışkırtıldı.

Bu kışkırtmalara terör örgütünün siyasi uzantısı HDP ve teröristlerin avukatlığına soyunan Diyarbakır Barosu da dahil oldu.

Sözde "Ermeni Soykırımı" iddialarını da kabul etmişlerdi

Baro daha önce de "Büyük felaketin acısını paylaşıyoruz" başlığı altında 24 Nisan'da yayımladıkları bildiriyle sözde 'Ermeni Soykırımı' iddialarını kabul etmiş Türkiye'yi hedef almıştı.

Diyarbakır Barosu’ndan küstah açıklama

Irak'ın kuzeyinde sivillerin zarar gördüğü saldırı sonrası Diyarbakır Barosu, Dışişleri Bakanlığı'nın 'gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz' açıklamasına rağmen Türk Silahlı Kuvvetleri'ni hedef aldı.

Irak’ın Zaho ilçesinde 8 kişinin öldüğü, 23 kişinin yaralandığı bombardımana ilişkin güvenlik kaynakları yaptığı açıklamada “TSK’nın atışları sonucu sivillerin zarar gördüğü” iddiasını yalanladı.

Açıklamada, “Irak’ın kuzeyinde Parakh köyü civarında bir patlama sonucunda ölen ve yaralanan insanlar olduğuna dair bazı bilgiler alınmıştır. Terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan medya organlarında ise TSK’nın, Duhok’ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle sivillerin hayatını kaybettiği yönünde  haberlere rastlanmaktadır” denildi.

DİYARBAKIR BAROSU IRAK BASININI REFERANS ALDI

Öte yandan Diyarbakır Barosu konuya ilişkin olarak suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Baro açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kürdistan Federe Bölgesinin Zaho ilçesinde TSK’nın bombardımanıyla, içlerinde çocukların da olduğu siviller hayatını kaybetmiştir.

Roboski’de olduğu gibi söz konusu Kürtler olunca insancıl hukuk değersizleşiyor. Yaşamını yitirenlerin ailelerine ve Kürdistan’a başsağlığı diliyoruz.

Diyarbakır Barosu, sivillerin yaşamına mal olan bu saldırılarla ilgili sorumluların tespiti ve cezalandırılması için gerekli suç duyurularında bulunacak ve etkin bir hukuki sürecin takipçisi olacaktır.”

Güncellenme Tarihi : 21.7.2022 01:33

İLGİLİ HABERLER