Yaz yaklaştıkça herkesi diyet telaşı sarmaya başlıyor. Ama her zaman diyet yaparken gözden kaçan doğru olarak bilinen yanlışlar oluyor. İşte size bunlarla illgili bazı örnekler.
Öğün atlamak kilo verdirir: İşte yapılan en büyük yanlış. Çoğu kişi kahvaltı ya da öğle yemeğini atlarsa hızla sonuç alacağını sanır. Şişmanlamanın en önemli nedenlerinden biri, bütün gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemektir. Mutlaka her üçdört saatte bir, birşeyler yemek yerinde olur.
Diyet yaparken tuz kesilmelidir: Tuzu kesmekle vücut suyu atar ve birkaç gün içinde birkaç kiloya varan düşüş görülebilir. Oysa bu bir yanılsamadır. Gerçek ve sağlıklı bir kilo kaybı, ancak yağların eritilmesiyle mümkün olur.
Diyette yağdan uzak durulmalı: Uzmanlara gö re günde 40 gram yağ almaya özen göstermeli. Bu miktarın büyük bir kısmı zaten çeşitli besinlerle alınıyor, bu nedenle günde 20 gram zeytinyağı ya da sıvı yağ tüketmek yeterlidir. Vücudu yağsız bırakmak, yağda eriyen bazı vitaminlerin alınamamasına neden olur. Bu da vücut sağlığı için oldukça zararlıdır.
Karbonhidratsız beslenmek: En büyük hata. Glikoz oranı inince kan şekeri de düşer. Sonrasında vücut, kas içerisindeki karbonhidratı kullanmaya başlar, bu da kas kaybı anlamına gelir ve vücut beraberinde su kaybeder. Yani diyette karbonhidratı kesen kimse tartıya çıkınca kilo verdiği zanneder ancak vücudun kaybettiği yağ değil, vücudun kası ve suyudur.
Protein diyeti hızla zayıflatır: Sürekli protein almak kas dokusu ve su kaybına neden olur. Böylece metabolizma hızı yavaşlar. Hızla kilo verdiğini zanneden kişiler diyet sonrasında aynı hızla kilo almaya başlarlar.
(TAKVİM)
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:20