Asayiş
  • 20.10.2024 11:59

Doğruysa büyük skandal! "Katil doktor hâlâ görevde"

İstanbul'da, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişilerle ortak hareket ederek, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden olan ve haksız kazanç elde eden çetenin skandallarının ortaya çıkarılmasına ilişkin süreç Türkiye'nin gündemine oturdu.

 

Foto - Doğruysa büyük skandal! "Katil doktor hâlâ görevde"

 

Örgütün Akabe Sağlık Tesisleri AŞ'ye ait özel Avcılar Hospital, Özel İstanbul Şafak Sağlık Hizmetleri AŞ'ye ait Özel Avrupa Şafak Hastanesi ve Özel İstanbul Şafak Hastanesi, Medilife Sağlık Hizmetleri ve Yonca Sağlık Hizmetlerine bağlı Özel Bağcılar Medilife Hastanesi ve Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Refik Arslan AŞ'ye bağlı Özel Bağcılar Şafak Hastanesi, Beymed AŞ'ye ait Özel Birinci Hastanesi, Doğamed AŞ'ye ait Özel Doğa Hospital, Reyap AŞ'ye ait Özel Reyap İstanbul Hastanesi ve Çorlu Reyap Hastanesi, Ekip Sağlık AŞ'ye ait Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Esenler Güney Hastanesi ve Silivri Kolan Hastanesi'nin yenidoğan yoğun bakım ünitelerini kiralayarak işletmesini devraldığı ve söz konusu hastanelerin tamamında doktorlar yerine hemşirelerin sağlık hizmeti sunduğu aktarıldı.

 

Foto - Doğruysa büyük skandal! "Katil doktor hâlâ görevde"

 

Yenidoğan Çetesi olarak adlandırılan bu çeteye ilişkin soruşturma titizlikle devam ediyor. Soruşturma kapsamında 47 şüpheliden 22'si tutuklandı. 22'si tutuklu, 47 şüpheli hakkında iddianamede hazırlandı. İddianamede şüpheli gösterilenler arasında hastane sahipleri, başhekimler, doktorlar ve hemşireler de bulunuyor.

 

Foto - Doğruysa büyük skandal! "Katil doktor hâlâ görevde"

 

Ancak skandalda adı geçen Çocuk Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mehmet Gürül'ün hala aktif olarak Gaziosmanpaşa Özel Duygu Hastanesi'nde çalıştığı öne sürüldü.

 

Foto - Doğruysa büyük skandal! "Katil doktor hâlâ görevde"

 

Oğlunun TRG Hospital Hastanesi'nde Mehmet Gürül yüzünden engelli kaldığını söyleyen mağdur vatandaş, Mehmet Gürül'ün Gaziosmanpaşa Özel Duygu Hastanesi'nde çalıştığını söyledi.

 

Foto - Doğruysa büyük skandal! "Katil doktor hâlâ görevde"

 

Öte yandan, Gaziosmanpaşa Özel Duygu Hastanesi'nin Mehmet Gürül'le ilgili paylaşımları sildiği görüldü. Hastanenin müşteri hizmetleri tekrar arandığında Gürül'ün hastaneden ayrıldığı, personelin konuya ilişkin yeni bilgilendirildiği ifade edildi. Gürül'ün ne zaman ayrıldığına yönelik bilgi verilmedi.

Güncellenme Tarihi : 20.10.2024 10:34

İLGİLİ HABERLER