Asayiş
  • 28.6.2024 13:50

Doğum günü babasını öldürdü, babası ölmeden önce bakın ne dedi

Doğum gününde babasını katletti!

Bursa'da, şizofreni rahatsızlığı olduğu iddia edilen Yakup Demirboğa, annesi Gülçin Demirboğa evdeyken, "Onu başka bir kadınla yatakta gördüm" diyerek babası Süleyman Demirboğa'yı karın bölgesinden bıçakladı. Polis ifadesinde oğlundan şikayetçi olmayan Süleyman Demirboğa, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Vaka, Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi'nde gerçekleşti. 4 yıldır şizofreni tedavisi gördüğü iddia edilen Yakup Demirboğa, annesi Gülçin Demirboğa'nın evde bulunduğu sırada, salonda kanepe üzerinde uyuyan babasını, mutfaktan aldığı bıçakla çok sayıda bıçak darbesiyle yaraladı. Süleyman Demirboğa, karnına isabet eden bıçak darbeleriyle yaralandı.

Yatak odasından gelen çığlık sesleri üzerine salona gelerek kocasını kanlar içinde bulan Gülçin Demirboğa, polis ve sağlık birimlerine hemen haber verdi.

Olay yerinde yapılan ilk müdahale sonrası ambulansla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Süleyman Demirboğa, burada polise verdiği ifadede oğlunun şizofreni rahatsızlığı olduğunu belirterek şikayetçi olmadığını söyledi. Durumu ağır olan Demirboğa, yoğun bakım ünitesinde 3 gün sonra yaşamını yitirdi.

DOĞUM GÜNÜNDE BABASINI KATLETTİ

Olay sonrası gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Yakup Demirboğa'nın, cinayeti işlediği gün doğum günü olduğu anlaşıldı. Demirboğa, emniyette verdiği ifadede, "Annem ve babam tarladan dönmüştü. Babam oturma odasında, annem de yatak odasında uyuyordu. Bir anda mutfağa koşarak bıçağı aldım ve babamı bıçakladım. 4 yıldır tedavi görüyorum. Ruh sağlığım bozuk. Babamı başka kadınlarla yatakta gördüğümü sanıp, onu defalarca bıçakladım. Pişmanım" diye belirtti.

'EŞİM ÖLMEDEN ÖNCE, 'YAVRUMDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM' DEDİ'

Gülçin Demirboğa da ifadesinde, "Oğlum şizofreni hastası. İlaçlarını kullanmadığında tehlikeli oluyordu. O gün de kullanmadı ve babasını bıçakladı. Eşim, ölmeden önce bana ve polise, 'Yavrumdan şikayetçi değilim' dedi" ifadelerini kullandı.

Soruşturma devam ederken, Yakup Demirboğa da Bursa Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde gözlem altına alındı.

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 14:39

İLGİLİ HABERLER