Sağlık
  • 20.11.2023 15:56

Doktorlar öleceksin dedi yalnızca 6 haftada kanserden kurtuldu!

Doktorlar öleceksin dedi yalnızca 6 haftada kanserden kurtuldu! Mucizevi yöntem onu hayata döndürdü...
Son yıllarda kanser hastalığı, insanlar arasında en çok korkulan hastalıkların başında geliyor. Şimdi sizleri Claire Cunningham'ın mucizevi hikayesi ile baş başa bırakıyoruz. O, tam 10 sene boyunca bu hastalıkla savaştı. Doktorlar kendisine öleceğini söyledi ve eve gönderdi. Ancak öyle bişey oldu ki, Claire Cunningham tam 6 haftada söylenenlerin aksine ayağa kalktı ve omurgasındaki kanserli hücreler yok oldu…


Kanser, Claire'i yürüyemez, konuşamaz ve hatta yemek yiyemez hale getirmiş ve adeta eve giderek ölmeyi beklemesi istenmişti. Sadece altı haftada, 50 yaşındaki kadın 10 yıl boyunca savaştığı kanserden mucizevi şekilde kurtulmayı başardı. Hastalığın en büyük ilacının ümit olduğunu tekrar gözler önüne seren bu hikayede İmmünoterapi adı verilen bir tedavi kullanıldı…


Tedavi süreci her geçen gün kötüye giden Claire'in arkadaşları ona bakmak için yanına taşınmıştı.


Doktorlar öleceksin dedi yalnızca 6 haftada kanserden kurtuldu! Mucizevi yöntem onu hayata döndürdü...
Claire, Almanya'da son teknoloji bir tedavi görmek için doktoruna danışmıştı fakat danışmanı, tedavinin onun agresif hastalığına uygun olmayacağı konusunda uyarmıştı.

When Ms Cunningham was admitted she was bedbound, but now she can walk through the centre using sticks
Claire, bu hastalığın onu alıp götüreceğine asla inanmadıklarını ümitlerinin hiç tükenmediğini ifade eden arkadaşlarının da yardımı ile Almanya'ya gitti ve İmmünoterapi adı veren tedaviyle son kez şansını denemeye karar verdi.

Doktorlar öleceksin dedi yalnızca 6 haftada kanserden kurtuldu! Mucizevi yöntem onu hayata döndürdü...
Claire şöyle dedi: "İngiltere'deki doktorlar beni silmişler. İmmünoterapi işe yarasa bile çok hasta olduğum için denemeye katılamayacağımı söylediler."

"Doktorlar, durumumla ilgili hiçbir şey yapılamayacağı konusunda hemfikirdi.

Woman with cancer who was 'sent home to die' has made a miraculous recovery  | The Sun

"İmmünoterapiyi araştırmaya başladım çünkü pes etmek istemiyordum. Vazgeçseydim, bana öleceğimi söyledikleri gün kafama silah dayayabilirdim. Ama yapmadım. Çünkü bu hayatı seviyordum. Ve bu hastalığın en büyük ilacının ümit olduğunu da biliyordum."


"Almanya'daki klinikte uyanana kadar çok az şey hatırlıyorum."

"Arkadaşlarımın her şeyi ayarladığını ve hayırseverlerin bağışta bulunduğunu fark ettiğimde çok duygulandım. İnanamadım - hala inanamıyorum."

Jayne, "Claire o kadar hastaydı ki Almanya'ya varabilecek miyiz diye merak ettim.


Ölümün eşiğindeydi. Ama gelecek yıl 50. doğum günümüzü birlikte kutlamak için bir anlaşma yaptık ve ben bundan vazgeçmeyecektim."


Claire daha önce iki kez meme kanseriyle savaştı, ancak hastalık geri döndüğünde büyük hüsrana uğradı.

Umutsuzca hasta olan Claire, sonunda 22 Kasım'da Hallwang'a götürüldü.


O şöyle dedi: "Bilincim pek yerinde değildi. Tatile gideceğimi düşünmüş olmalıyım çünkü görünüşe göre çantaya bikini ve yüksek topuklu çizmeler istemiştim.

"Jayne, ölürsem diye klinikte ilk gece benimle oturdu." Ancak mucize ilaçlar devreye girdi ve vitamin infüzyonları ve immünoterapi aşılarına başladıktan sonraki iki hafta içinde Claire ağrısız hale geldi ve bir çerçevenin yardımıyla tekrar yürüyebildi.

Artık kısa mesafeleri yürüyebiliyor, yemek yiyor ve kilo alıyor. Claire, vücudunun etrafındaki topakların artık kaybolduğunu bile söylüyor. Şaşırtıcı bir şekilde, testler omurgasındaki kanserin tamamen ortadan kalktığını gösteriyor.

Geleceğin kanser ilacı olduğu düşünülen immünoterapi, bağışıklık sistemini hastalıkla savaşmaya teşvik eden bir tedavi türü.


İmmünoterapi, kanser tedavisinde son yıllarda kullanılmaya başlanan bir tedavi yöntemidir. Kanser tedavisinin geleceği olarak özetlenebilir. Çok yeni bir tedavi çeşitidir. Yaklaşık 15 yıl önce bu tedavi yöntemiyle ilgili çalışmalar başlamıştır. Başlangıçta umut vaat eden bir tedavi yöntemi olarak dikkat etse de, özellikle son 8-10 yıldır kanser tedavisinde kullanılacak esas yöntem olarak öne çıkmaktadır.


Çalışmaları bittikten sonra bütün dünyada ruhsatlandırılarak kullanılmaya başlanmıştır. Bugün birçok kanser çeşitinde tek başına veya kemoterapi ile immünoterapi kullanılmaktadır.


Temel olarak, vücudun bağışıklık sistemini uyarılarak kanser hücrelerinin yok edilmesi, yani vücudunuzun kendi hücrelerinin kanser hücrelerine karşı uyarılması ve o hücrelerin yok edilmesine dayanır.

Güncellenme Tarihi : 21.11.2023 02:01

İLGİLİ HABERLER