Sağlık
  • 30.6.2023 17:00

Domuz otuna dokundu eli bu hale geldi

Bir genç, 'Britanya'nın en tehlikeli bitkisi' ile bir an temas ettikten sonra, portakal büyüklüğünde bir kabarcıkla baş başa kaldı.

Ross McPherson, İskoçya, Doğu Lothian, Dunbar'daki evinin yakınında bisiklet sürerken korkunç dev domuz otunun yanından geçtiğini düşünüyor.

Birkaç saat sonra elinin kırmızıya döndüğünü fark etti ve kısa bir süre sonra hastanede tedavi gerektiren ağrılı kabarcıklar patladı.

Bir genç, 'İngiltere'nin en tehlikeli bitkisi' ile bir an temas ettikten sonra portakal büyüklüğünde bir kabarcıkla baş başa kaldı ve kendi kendine giyinmeye çabaladı.

Kabarcıklar daha sonra anestezi olmadan alınmak zorunda kaldı ve 16 yaşındaki çocuğu bayılacak kadar çok acıya maruz bıraktı.

Ross, "Bisikletimi sürüyordum ve yanından geçmiş olmalıyım," dedi. 
Dokunmam sadece 'saniyeler sürdü

Ross McPherson, İskoçya, Doğu Lothian, Dunbar'daki evinin yakınında bisiklet sürerken korkunç dev domuz otunun yanından geçtiğini düşünüyor.+7

İlk fark ettiğimde elim sadece kırmızıydı ve biraz ağrıyordu. Ne olduğunu bilmiyordum. Sıcak hissettirdi.'

Dev Domuz Otu Heracleum - Pixabay'de ücretsiz fotoğraf - Pixabay

Kısa süre sonra kabarcıklar ortaya çıktı.

Dedi ki: "Elimin etrafındaki deri şişmişti, ısınmıştı ve acıyordu.

"Günlük hayatımı oldukça etkiledi: Üzerine kıyafet giyemiyordum ve eklemlerimin üzerinde olduğu için sol elimi gerçekten kullanamıyordum.

"Elimde günün her saatinde acıya duyarlı dev bir balon varmış gibi hissettim."

"Ceketimi zar zor çıkarabiliyordum, zar zor süveter veya tişört giyebiliyordum.

"Parmak eklemlerimde daha küçük kabarcıklar vardı, bu yüzden parmaklarımı hareket ettirmek de dayanılmazdı, bu yüzden onu da yapmadım."

Ross, elinin başlangıçta kontakt dermatit teşhisi koyan doktoru tarafından değerlendirildiğini söyledi.

Giant Hogweed - The Washington Post

Dev domuz otu neye benziyor? Bahçıvanlık uzmanı, nasıl fark edileceğini ve ondan nasıl kurtulacağını açıklıyor

Dev domuz otu, genellikle çitlerin, yol kenarlarının ve nehirlerin yakınında bulunan istilacı bir türdür, bitki insan derisine ciddi zararlar verebilir ve bahçıvanlar bunları kullanırken dikkatli olmalıdır.

Dev domuz otu, genellikle çitlerin, yol kenarlarının ve nehirlerin yakınında bulunan istilacı bir türdür, bitki insan derisine ciddi zararlar verebilir ve bahçıvanlar bunları kullanırken dikkatli olmalıdır.

Güncellenme Tarihi : 1.7.2023 21:56

İLGİLİ HABERLER