Gündem
  • 28.7.2024 19:47

Dürziler duyurdu : Bizi vuran füzeler İsrail'e ait

Cumartesi akşamı erken saatlerde İsrail yetkilileri, işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Dürzi kasabası Mecdal Şems'e düşen füze sonucu 14 kişinin öldüğünü, onlarca kişinin de yaralandığını açıklayarak, olayda ölenlerin İsrailli olduğunu ima etti.
Ancak bu kişilerin Dürzi olduğunun ortaya çıkmasından sonra Füzenin Hizbullah tarafından atıldığına yönelik bilgiler yaymaya başladı.
İsrail'in işgal ettiği Golan'da yaşayan Dürziler, uzun zamandır Yahudilerin baskısı altındaydı. Tel Aviv bu dürzilerden kendilerine biat etmelerini ve İsrail vatandaşı olmalarını istiyordu..

بعد حادثة مجدل شمس .. الاحتلال يقصف البقاع ويتوعد حزب الله "بدفع الثمن"  (شاهد) | نبأ- وكالة الصحافة الوطنية

HİZBULLAH SUÇLAMAYI REDDETTİ

İsrail ordusu sözcüsü saldırının arkasında Hizbullah'ı suçlayıp karşılık vermekle tehdit ederken, parti saldırının sorumluluğunu reddetti.

دعوة لتحقيق دولي بحادث مجدل شمس وإيران تستبعد حربا إسرائيلية على لبنان

Parti, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Lübnan'daki İslami Direniş, bazı düşman medyası ve çeşitli medya platformları tarafından Mecdal Şems'in hedef alındığı yönünde aktarılan iddiaları kategorik olarak reddediyor."

شاهد ..خطف جثمان شيخ درزي توفي بفيروس كورونا من داخل مستشفى في صفد | رام  الله

Şöyle ekledi: "İslami Direniş'in olayla kesinlikle hiçbir ilgisinin olmadığını teyit ediyoruz ve bu konudaki tüm asılsız iddiaları kategorik olarak reddediyoruz."

خطفوا جثته وخالفوا التدابير.. جنازة حاشدة لشيخ درزي في الجولان- (فيديو)

Parti, Mecdal Şems olayından kısa bir süre önce, İsrail ordusunun güney Lübnan'a yönelik saldırılarına yanıt olarak İsrail'in kuzeyindeki 4 askeri bölgeyi hedef aldığını açıklamıştı.

Bu hedefler arasında "Hermon Tugayı'nın işgal altındaki Suriye Golan'ındaki Maale Golani Kışlası'ndaki karargahını hedef alan Katyuşa roketleriyle bombardıman" da vardı, ancak parti açıklamalarında Mecdal Şems kasabasını hedef alma konusunda hiçbir zaman konuşmadı.

أخبار هجوم الجولان: فيديو وصور - أهالي مجدل شمس يشيّعون ضحايا الهجوم  الصاروخي - المشهد

Bu arada Dürzi girişiminin başkanı Ghaleb Saif, "Dürzi köylerine ve Celile'ye düşen füzelerin İsrail önleme füzeleri olduğunu ve her zaman yerlere ve canlara büyük zararlar verdiğini" belirtti.

Bu hedeflemeler, Hizbullah'ın bugün 4 üyesinin İsrail ateşiyle öldürüldüğünü açıklamasının ardından geldi. Böylece 8 Ekim 2023'ten bu yana öldürülen kişi sayısı 384'e çıktı.

Güncellenme Tarihi : 28.7.2024 20:01

İLGİLİ HABERLER