Gündem
  • 1.5.2007 17:33

DYP'Lİ ATAKENT BELEDİYE BAŞKANI PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ

AHMET ARSLANTAŞ
ADIYAMAN  - Adıyaman'ın Atakent Belde Belediye Başkanı Mehmet Akgün ve 5 belediye meclis üyesi bağlı bulundukları Doğru Yol Partisi'nden (DYP) istifa ettiklerini açıkladı.


Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde DYP'nin siyası tavrının anlaşılmaz olduğunu kaydeden Atakent Belediye Başkanı Mehmet Akgün, yaptığı basın açıklamasıyla istifa ettiğini açıkladı. Akgün ile birlikte belediye meclis üyesi olan Davut Çayır, Ahmet Demir, Şeyho Doğan, Rıza Umdu ve Abdurrahman Boybey'de DYP'den istifa etti.

Belediye Başkanı Mehmet Akgün yaptığı basın açıklamasında Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) aleyhine yürütülen kampanyaları hukuk dışı olduğunu kaydederek, "Yüzde 34 gibi küçümsenmeyecek bir oy oranıyla iktidara gelen AK Parti aleyhine yürütülen ve demokratik bulmadığım hukuk dışı kampanyaya destek veren DYP'den 5 belediye meclis üyesiyle birlikte istifa ediyorum" dedi.


'Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir' temel ilkesinin çiğnendiğini ifade eden Akgün, "Hukuk dışı bir takım dış faktörlerin taleplerine çekinerek, yıllarca demokrasi mücadelesini Demokrat Parti ve Adalet Partisi aracılığıyla veren bir temel zihniyetin devamı niteliğinde olduğu iddiasında bulunun DYP'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin gerilim politikalarıyla işbirliği içinde bulunması tabanımıza izah edilemez bir gerçektir" şeklinde konuştu.
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatuh Hilmioğlu'nun açıklamalarına da değinen Akgün, "Bir rektörün yaptığı ve toplumca ciddiye alınmayan gerçeklerle kriz yaratılma çabasına tepkisiz kalan partimden istifa ediyorum" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:37

İLGİLİ HABERLER