Gündem
  • 18.5.2024 02:00

Ebu Ubeyde : 10 günde 100 tank vurduk, biz uzun bir savaşa hazırız

İslami Direniş Hareketi'nin (Hamas) askeri kanadı El Kassam Tugayları'nın sözcüsü Ebu Ubeyde, 17 Mayıs 2024 Cuma günü yaptığı açıklamada, İsrail işgal güçlerinin yeniden cehenneme girdiğini ve daha güçlü bir direnişle karşı karşıya olduğunu belirterek, " Direniş, düşmanla uzun bir yıpratma savaşı için hazırlanıyor.” dedi.

Ebu Ubeyde, video konuşmasında şunları söyledi: "Gazze halkı ve direnişi, 32 haftadır düşmanın barbarlığına karşı eşitsiz bir savaş ve efsanevi bir savunma yürütüyor." Günlerce, gecelerce, haftalarca halkımıza karşı işlenen en iğrenç soykırım suçları.

Ebu Ubeyde şöyle devam etti: "Düşmanın ordusu Gazze'de işlediği suçlardan askeri başarı olarak gurur duyuyor" ve şunu ekliyor: "Gözdağı, suçluluk ve sistematik yıkım, düşmanın Gazze'de izlediği tutarlı stratejidir."

El Kassam Tugayları sözcüsü şunları ekledi: "Düşman nasıl bizi her zaman tehdit ediyorsa, ne zaman bir zafer ya da başarı elde etmek istese, bizi karşısında bulacaktır, bir dizi karışıklık içinde bir zemin başlatmaya karar verdi. Kolay hedef haline geldiklerini düşünerek Refah, Zeytun mahallesi ve Cebeliye'ye yönelik saldırı.

"Düşman, yeşil ve kuru toprağı 7 aydan fazla yakarsa orada çok az dirençle karşılaşacağı yanılsaması içindedir. Tekrar cehenneme giriyor ve daha şiddetli bir direnişle karşı karşıya kalıyor."

100 mekanizmayı hedefleme 

Saha operasyonlarıyla ilgili olarak Ebu Ubeyde, "Mücahitlerimiz 10 gün içinde Gazze'deki savaş cephelerinde 100 Siyonist askeri aracı hedef almayı başardı" dedi ve "düşmanın, saldırı yaptığı her alanda ölü ve yaralılarını saydığını" ifade etti. düzinelercesi var ve askerlerini çıkarmaya neredeyse hiç ara vermiyor.”

Ebu Ubeyde ayrıca "düşmanın kayıplarının bir kısmını duyurduğunu, ancak bizim gözlemlediğimiz şeyin çok daha büyük olduğunu" doğruladı ve "mücahidlerimiz, ellerindeki çeşitli silahlarla büyük bir ivmeyle düşmanın karşısına çıkıyor, çünkü onlar titriyor ve debeleniyorlar. ve onu kırık olarak geri veriyorlar ve hayal kırıklığından başka bir şey bulamıyorlar.

 

Açlık, yıkım ve öldürme savaşına rağmen, "anti-tank ve anti-personel silahlarla, binaları bombalayarak, tüneller açarak düşmanın karşısına çıktığımızda direnişimiz ve onun arkasında halkımız her yerden düşmanın karşısına çıkıyor. mayın tarlaları ve keskin nişancılık.

Abu Ubaida, "Halkımızı yok etmek için kullanılan Amerikan silahlarının büyük yıkıma yol açtığını, bu krizdeki düşmanın tek başarısı olduğunu" belirterek, "Direnişimiz ve halkımızla 224 gün süren kahramanca yüzleşmenin ardından yaşananlar, yeteneğimizi doğruluyor" dedi. direnmek ve savaşmak.”

"Uzun bir yıpratma savaşı"

El Kassam Tugayları sözcüsü de konuşmasında, direnişin işgalle uzun bir yıpratma mücadelesine hazırlandığını vurgulayarak, “Düşman liderliğinin başarısızlığı sendromu ve mahkumları özgürleştirmeye yönelik askeri baskı yalanı, bir aldatmacadır” dedi. bilinmeyene doğru yola çıkışlarını hızlandırmanın tarifi.”

İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşı, çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 114.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına neden oldu ve yaklaşık 10.000 Filistinli, çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında kayboldu.

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin çatışmaları derhal durdurma kararı vermesine ve Uluslararası Adalet Divanı'nın "soykırım" ve "soykırım" eylemlerini önlemek için acil önlemler talep etmesine rağmen 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki savaşını sürdürüyor. Gazze'deki insani durumun iyileştirilmesi.

 

 

Güncellenme Tarihi : 18.5.2024 01:26

İLGİLİ HABERLER