Gündem
  • 4.2.2024 16:00

Ekrem İmamoğlu'nda Başak Demirtaş paniği

İYİ PARTİ'nin İstanbul'da aday çıkarmasından sonra bütün umudunu DEM'in aday çıkarmamasına bağlayan Ekrem İmamoğlu'nun güvendiği dağlara karlar yaptı.
Son dönemde yoğun pazarlık ve baskılara rağmen DEM geri adım atmadı. DEM'in aday çıkarmasının en önemli sebebi İstanbul'da istediği çok önemli ilçelerin ve İBB yönetiminde yer alma taleplerinin kabul edilmemesi oldu.
Pazarlıklar olumsuz sonuçlandıktan sonra bile DEM'e aracılar gönderen İmamoğlu, İstanbul'da aday çıkarmamasını rica etti. Fakat kabul ettiremedi.
Son seçimi İYİ Parti ve HDP'nin desteğiyle kazanan İmamoğlu, bu kez iki partinin tabanına hitap ederek tabanda ititfak çalışmasına başladı.
Bu yöntemde DEM'in tabanda sevilen bir isim olan Başak Demirtaş'ın adaylığı ile çıkmaza girdi.
İmamoğlu cephesinden moraller son derece bozuk. DEM'in resmen duyurmasına rağmen hala aday çıkarmaması için aracı gönderiyor..

DEM Parti'den İstanbul açıklaması! Karar resmen duyuruldu
DEM Parti'de aday belirleme süreci devam ediyor. DEM Parti İstanbul'da kendi adayıyla gireceğini resmen duyurdu. Aday 9 Şubat'ta açıklanacak.Siyasi partilerde 31 Mart yerel seçimlerine hazırlıklar devam ediyor. DEM Parti'de yerel seçimlerin ele alındığı MYK toplantısı gerçekleştirildi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul seçimlerine kendi adaylarıyla girme kararı aldıklarını açıkladı. Doğan, "9 Şubat'a kadar hem İstanbul hem de diğer kentlerde aday göstereceğimiz yerleri ve adayların isimlerini sizlerle paylaşacağız" dedi.

"İstanbul için DEM zamanı" dediklerini belirten Doğan, Başak Demirtaş'ın da aday havuzunda olduğunu söyledi.

DEM Parti Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamada "4 Aralık günü burada yaptığımız basın toplantısında bir eğilimi paylaşmıştık" diyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Aylardır partimizin gündeminde, güçlü bir seçenek olarak duran hatta eğilim olarak da kamuoyuyla paylaştığımız, kaybettirmek ya da kazandırmak için değil, DEM Parti olarak kazanmak için İstanbul seçimlerine kendi adaylarımızla girmeye karar verdik. Bugün aslında bu kararı sizlerle paylaşmak için toplandık."

Doğan, bir gazetecinin adaylık çıkışıyla çok konuşulan Başak Demirtaş'a ilişkin sorusuna da, "9 Şubat'a kadar İstanbul dahil olmak üzere aday göstereceğimiz diğer kentlerdeki adaylarımızı açıklayacağız. Tabii ki sevgili Başak Demirtaş da aday havuzumuzda...Birbirinden değerli isimler var havuzumuzda. Kamuoyuna yansıyan pek çok ismin aklımızda olduğu, değerlendirildiği ve onlarla istişareler yapıldığını bilinmesi isterim" yanıtını verdi.

BAŞAK DEMİRTAŞ İSMİ ÖNE ÇIKTI

Edinilen bilgiye göre parti yönetiminde ağırlıklı görüş İstanbul'da aday çıkarma yönünde oldu. Bu ismin de Başak Demirtaş olacağı ifade ediliyor.

Güncellenme Tarihi : 5.2.2024 14:56

İLGİLİ HABERLER