Gündem
  • 15.7.2024 19:32

El Kassam işgal askerlerini patlattı

El Kassam, Tel El Hava'ya giren işgal birliklerini hedef alıyor, İşgal askerlerini patlatıldığı videoyu yayınladı.
Hamas hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, 12 Temmuz 2024 Cuma akşamı, Gazze şehrinin güneyindeki Tel el-Hava semtinde kontrollü bir pusuda İsrail askeri birliğinin ele geçirildiği sahneleri yayınladı. 

Görüntülerde, 10 kişiden fazla işgal ordusuna yönelik pusu hazırlık aşamaları, askerler tarafından patlayıcıların patlatıldığı, ardından kurtarma birliklerinin havan toplarıyla hedef alındığı görüntüler görüldü. 

El Kassam ayrıca savaşçılarının, İsrail'e ait iki "Merkvah 4" tankını, düşmanın bıraktığı füze ve bir "Şawaz" cihazıyla, Batı Tel El Hava Mahallesi'ndeki El Emin Muhammed Camisi yakınına patlatmayı başardığını duyurdu. Gazze Şehri. 

Ayrıca Mekke Kulesi ve Tal Al-Hawa mahallesindeki Al-Amin Muhammad Döner Kavşağı yakınında iki askeri cipi yer cihazı ve “Al-Yassin 105” top mermisi ile havaya uçurmayı da başardılar. 

Savaşçılar geri döndükten sonra, Tel el-Hava mahallesinde 8 askerden oluşan İsrail piyade kuvvetiyle sıfır mesafeden çatıştıklarını ve kurtarma gücündeki anti-personel cihazını patlattıklarını ve askerlerin tamamının ölü ve yaralı kaldığını bildirdi. 

Filistinli direniş grupları, saldırının çeşitli bölgelerinde İsrail ordu güçleriyle şiddetli çatışmalar yürütüyor.

Güncellenme Tarihi : 15.7.2024 19:35

İLGİLİ HABERLER