Gündem
  • 5.7.2024 10:47

El Kassam, işgal güçlerinin karargâhına saldırı düzenledi

El Kassam, doğu Gazze'yi işgal eden güçlerin karargâhına saldırı düzenlendiğini duyurdu. Bu, işgal askerleri arasında ölüm ve yaralanmaların olduğunu doğruladı. 


Hamas hareketinin silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 3 Temmuz 2024 Çarşamba günü, savaşçılarının ordu karargâhına düzenlediği saldırıda çok sayıda işgal askerinin öldürüldüğünü ve yaralandığını duyurdu. Gazze şehrinin doğusundaki Shuja'iya mahallesine saldırı operasyonları komutanlığı.

El Kassam, Telegram platformunda yayınlanan kısa açıklamasında şunları söyledi: "Mücahidlerimiz, ateş desteğiyle, işgalci işgal güçlerinin Gazze şehrinin doğusundaki Şuca'iya mahallesindeki operasyon komutanlığı karargahına saldırmayı başardı. uygun silahlarla, sitenin bazı üyelerinin öldürülmesine veya yaralanmasına yol açtı."

Savaşçılarının "onları tahliye etmek için iniş yapan bir helikopter tespit ettiğini" ekledi .

Daha önce El Kassam, yaptığı açıklamada savaşçılarının "Şuca'iya'ya giren düşman kuvvetlerini havan toplarıyla bombaladığını" söylemişti.

Perşembe günü İsrail ordusu, savaşın başlangıcından bu yana türünün üçüncüsü olan Shujaiya'da bir kara operasyonu başlattı. İbrani Yayın Otoritesi'nin o dönemde söylediği gibi, "Bu operasyon, Hamas hareketinin halen faaliyette olan altyapısını ortadan kaldırmaktır." orada aktif.”

Gazze Şeridi'nin güneyinde, " Refah şehrinin batısındaki Tel Al-Sultan semtindeki batı kampındaki iki Siyonist Merkava tankını iki (Al-Yassin 105) mermiyle hedef aldığı" belirtildi.

İsrail ordusunun Gazze'deki kara operasyonu sırasındaki üyeleri/Reuters

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta Refah'ta askeri operasyon başlatacağını duyurarak, bu operasyonun kentte yerinden edilmiş insanların yaşamlarına yansımalarına ilişkin uluslararası uyarıları göz ardı etti ve ertesi gün Mısır ile Refah sınır kapısının kontrolünü ele geçirdi.

Geçtiğimiz 7 Ekim'den bu yana İsrail, Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 125.000'den fazla Filistinlinin ölümüne ve yaralanmasına, yaklaşık 10.000 Filistinlinin ise çocukların ve yaşlıların hayatına mal olan kitlesel yıkım ve kıtlığın ortasında kaybolmasına neden olan bir savaş yürütüyor. .

İsrail, BM Güvenlik Konseyi'nin derhal durdurma kararına ve Uluslararası Adalet Divanı'nın Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin işgaline son verilmesi ve İsrail'in saldırılarını engelleyecek tedbirlerin alınması yönündeki talimatına rağmen savaşını sürdürüyor. “soykırım” ve Gazze'deki sefil insani durumun iyileştirilmesi.

Güncellenme Tarihi : 5.7.2024 10:56

İLGİLİ HABERLER