Gündem
  • 28.6.2024 12:50

El Kassam İsrail’in keskin nişancı birlik komutanı öldürüldü

İsrail ordusu, 27 Haziran 2024 Perşembe günü, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'de biri askeri aracı hedef alan iki patlayıcının patlaması sonucu bir keskin nişancı birlik komutanının öldüğünü, 16 askerin ise yaralandığını duyurdu. dün gece saatlerinde.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, "Kfir Tugayı'nda keskin nişancı birliğinin komutanı 22 yaşındaki Yüzbaşı Alon Sakgio'nun öldürüldüğü" belirtilirken, aynı olayda 16 askerin de yaralandığı, 1'inin ağır yaralandığı belirtildi. Bunlardan 5'i orta derecede yaralandı.

İsrail ordusu: Cenin'de keskin nişancı timinin komutanı öldürüldü, 16 asker  yaralandı

İbrani haber sitesi "Ynet" ise Cenin kampındaki zırhlı bir askeri araçta patlayıcının patladığını, başka bir devriyedeki askerlerin onlara ulaşmak için koştuğu sırada başka bir patlayıcının patlayarak askerlerin ölümüne ve yaralanmasına yol açtığını bildirdi.

Şöyle ekledi: "Bir mühendislik gücü daha önce yolları ortaya çıkarmak için çalışmıştı, ancak toprağın derinliklerine gömülmüş patlayıcı cihazların yerini tespit edemedi."

İnternet sitesinde askerin "kampın girişinde yerin derinliklerinde güçlü bir patlayıcının patlaması sonucu öldürüldüğü" belirtildi.

"Patlayıcı madde ve başka bir patlayıcının infilak etmesi sonucu 1'i ağır, 5'i orta, 5'i hafif olmak üzere 16 asker de yaralandı. Yaralıların tamamı tahliye edildi. Tedavi görmek için hastanelere gittik."

İnternet sitesinde ayrıca şu ifadelere yer verildi: "İlk incelemeler, İsrail ordusunun Batı Şeria'nın kuzeyindeki mülteci kamplarına yönelik operasyonları kapsamında, aranan kişileri yakalama ve silah bulma operasyonu kapsamında bu gece Cenin ve banliyölerinde büyük güçlerin operasyona girdiğini gösteriyor." Son aylarda."

Sözlerine şöyle devam etti: "İçinde D9 buldozerinin de bulunduğu bir mühendislik gücü, patlayıcıları tespit etmek amacıyla pençeleri yerde, mülteci kampının kuzeyine ilerleyen devriye kuvvetlerinden birinin önünde trafik yolunu açtı."

Site şunları ekledi: "Ancak, alışılmadık derecede derine, en az bir buçuk metre derinliğe gömülen patlayıcı cihazlardan ikisi, ağır mühendislik gücü tarafından tespit edilemedi."

"Bunun ardından Kaplan Tugayı'na ait zırhlı araç, patlayan ilk patlayıcının üzerinden geçerken, tıbbi araçta bulunan askerler, çoğunlukla morluklar ve duman nedeniyle hafif yaralandıklarını bildirdi."

"Wyant" şöyle devam etti: "Yoldaşları, onları tedavi etmek ve kurtarmak için konvoydan onlara doğru koştu. Onlar da o noktaya ulaştılar ve onlara katılmak için yaya olarak ayrıldılar. Bu noktada, görünüşe göre silahlı kişiler tarafından uzaktan gerçekleştirilen büyük bir patlama daha meydana geldi. Olay yerini hazırlıyor ve izliyorduk."

"İsrail ordusunun tahminlerine göre devreye giren diğer patlayıcı da en az 1,5 metre yer altına gömüldü. İkinci patlamada keskin nişancı müfrezesi komutanı Yüzbaşı Sakagio öldü, diğer askerler de yaralandı."

Güncellenme Tarihi : 28.6.2024 12:22

İLGİLİ HABERLER